Η αντιποίηση που γίνεται στο επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή -και όχι μόνο- θα είναι ο βασικός λόγος της συνάντησης εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΦΣ) με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) στα γραφεία του τελευταίου, στα τέλη του μήνα (29 Σεπτεμβρίου). Το θέμα, μας το αποκάλυψε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, κ. Πέτρος Λυμπερίδης, τονίζοντας ότι πρόσφατα ο Σύλλογος ρωτήθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) για κάποιον που εμφανιζόταν ως φυσικοθεραπευτής χωρίς όμως να έχει και το ανάλογο πτυχίο. Υπάρχει σχετική καταγγελία στον ΣΕΥΠ και μάλιστα επώνυμη από πελάτη.  

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν αυξηθεί και οι περιπτώσεις των παράνομων προληπτικών ιατρείων που έχουν εμφανιστεί στη χώρα, στα οποία ο ιδιοκτήτης χωρίς να έχει κανένα πτυχίο παίζει το ρόλο του γιατρού, του φυσικοθεραπευτή και πάει λέγοντας. Για τη νομιμότητα ενός τέτοιου προληπτικού ιατρείου ρώτησε πρόσφατα ο ΠΦΣ ιατρικό σύλλογο, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση.

Τα παράνομα αυτά φαινόμενα αυξάνονται και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, μας λέει ο κ. Πέτρος Λυμπερίδης και συγκεκριμένα να γίνουν ενέργειες κεντρικά από το Υπουργείο Υγείας αλλά και από το Υπουργείο Οικονομικών. Και εξηγεί: η δράση από το Υπουργείο Υγείας θα μπορούσε καταρχήν να είναι μια ευρεία ενημέρωση του κοινού, προκειμένου και αυτό να είναι διασφαλισμένο για τις υπηρεσίες που λαμβάνει και για τα χρήματα που δίνει. Από την άλλη, το μεγαλύτερο βάρος το έχει το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο και έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα της αντιποίησης από το 2008 (1.12.2008) όταν βγήκαν οι νέοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ). Ο καθένας, όπως μας ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΦΣ, μπορεί να δηλώσει ό,τι θέλει στην Εφορία και να πάρει ένα ΚΑΔ. Δεν υπάρχει δηλαδή έλεγχος των λεγομένων του με κάποια παραστατικά που θα έπρεπε να προσκομίσει. Το πιο απλό, κατά τον ίδιο, θα ήταν ‘’να ζητάτε βεβαίωση εγγραφής στον αντίστοιχο σύλλογο’’.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;