Βλάβη στα πλυντήρια του νοσοκομείου Κιλκίς, που θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς, καταγγέλλει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ).

Τρεις μήνες μετά τις καταγγελίες για τις συνθήκες λειτουργίας των πλυντηρίων, το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει πως την περασμένη Πέμπτη υπήρξε νέα μηχανική βλάβη ενός εκ των τριών στεγνωτηρίων του νοσοκομείου.

Το μηχάνημα άρχισε ξαφνικά να αναπηδά με μεγάλη ταχύτητα. Από τις αναταράξεις μετακινήθηκε από το μέρος που είχε τοποθετηθεί, αν και ζυγίζει πάνω από 500 κιλά.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το αποτέλεσμα ήταν να κοπεί ο σωλήνας υψηλής πίεσης μεταφοράς ατμού. Η θερμοκρασία του ατμού που μετέφερε ο σπασμένος σωλήνας ξεπέρναγε τους 160 βαθμούς.

Στο χώρο των πλυντηρίων υπήρξε μεγάλη διαρροή. Ατμός με υψηλή θερμοκρασία πέρασε στο διάδρομο του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα εξωτερικά ορθοπεδικά ιατρεία. Εκείνη την ώρα υπήρχαν εκεί ασθενείς και συνοδοί.

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και το προσωπικό του πλυντηρίου, οι ασθενείς και οι συνοδοί στο διάδρομο του κτιρίου αντιμετώπισαν λιποθυμικές τάσεις.

Η υψηλή πίεση θα μπορούσε να σκοτώσει με τη δύναμη που είχε ανθρώπους εάν βρίσκονταν στην ακτίνα της διαδρομής της πίεσης του σπασμένου σωλήνα.

Επίσης ο ατμός υψηλής θερμοκρασίας θα μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα σε ανθρώπους, κυρίως προσωπικό του πλυντηρίου.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου