Το νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση με τον ιδρυτή του Νίκο Παπαγεωργίου και το διοικητικό συμβούλιο.

Συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς και επισκέφθηκε το τμήμα πυρηνικής ιατρικής.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

“Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθώ το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στο πρόσωπο του κ. Παπαγεωργίου να αναγνωρίσω έναν μεγάλο εθνικό ευεργέτη.

Θέλω να πω πόσο σημαντικό το έργο το οποίο έχει αφήσει. Και πόσο σημαντικό είναι σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης, να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι να αντιλαμβάνονται ότι έχουν μια ευρύτερη υποχρέωση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, η οποία δεν εξαντλείται απλά στην άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Αισθάνονται την βαθιά ανάγκη, ανταποκρινόμενοι στην μεγάλη παράδοση των Ελλήνων, να επιστρέψουν κάτι πίσω στην ελληνική κοινωνία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το οποίο έχετε κάνει, πάρα πολύ σημαντικό για την πόλη.

Έχετε δημιουργήσει ένα νοσοκομείο σημαντικό για την Βόρεια Ελλάδα. Ένα νοσοκομείο κόσμημα. Και θέλω, για άλλη μια φορά, να σας ευχαριστήσω για όλα όσα έχετε κάνει για την πόλη, αλλά και εσείς ειδικά για τη βόρεια Ελλάδα”.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε:

“Και εγώ θέλω να ευχαριστήσω εσάς για την επίσκεψη αυτή, για την τιμή που μας κάνατε να μας επισκεφτείτε.

Και οπωσδήποτε θέλω να πω δύο λόγια, γιατί με την οικογένεια Μητσοτάκη, η οικογένεια Παπαγεωργίου συνδέεται απόλυτα. Ήταν δημιουργός η οικογένεια, αλλά με πλάτες του Κώστα Μητσοτάκη.

Θυμάμαι το εξής χαρακτηριστικό: Είχα πάει και τον είχα δει. Του είπα την πρόθεση που είχαμε για το νοσοκομείο και μου λέει “Κύριε Παπαγεωργίου, αν θέλετε το νοσοκομείο να τελειώνει και να το χαρείτε, κτίστε το μόνοι σας”.

Αυτό εισακούστηκε. Και σήμερα ό,τι γίνεται οφείλεται στην βοήθεια της τότε Πολιτείας και οπωσδήποτε του πατέρα σας”.

Ανταπαντώντας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

“Είδα και την πλακέτα απέξω. Λίγο πριν εγκαταλείψει την εξουσία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τα τελευταία πράγματα τα οποία έκανε είναι να θεμελιώσει το νοσοκομείο. Θέλω, όμως, να πω μια κουβέντα ακόμα:

Δικό μας χρέος είναι, όχι μόνο να προβάλλουμε τέτοιου είδους ενέργειες, αλλά και να ενθαρρύνουμε μια νέα γενιά μεγάλων δωρητών, οι οποίοι θα υποστηρίξουν την χώρα σε αυτή την πολύ δύσκολη καμπή στην οποία βρίσκεται.

Το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” κάνει μία εξαιρετική δουλειά, πάρα μεγάλου βεληνεκούς. Και, επίσης, πάρα πολλοί άλλοι επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται, άλλοι με μεγαλύτερη προβολή, άλλοι πιο σεμνά. Χρειαζόμαστε, όμως, και εμείς να φτιάξουμε το νομικό πλαίσιο εκείνο το οποίο θα ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Να δώσουμε τα απαραίτητα κίνητρα, έτσι ώστε να έχουμε κι άλλα έργα μεγάλου βεληνεκούς, τα οποία θα βελτιώσουν τις υποδομές μιας τραυματισμένης χώρας.

Οπότε, και πάλι κ. Παπαγεωργίου, στο πρόσωπό σας ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα έχετε κάνει για την πόλη και για την Βόρεια Ελλάδα”.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία