Διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ σπάνε οι δημόσιες δομές Υγείας.

Οι αναμονές και η ταλαιπωρία μπορούν να αποδοθούν σε υποχρηματοδότηση και ελλείψεις προσωπικού.

Το να καλεί η διοίκηση ενός νοσοκομείου τους ακτινολόγους να δίνουν γνωματεύσεις με...επιφύλαξη, επειδή ο υπερηχογράφος δεν είναι αξιόπιστος, δύσκολα μπορεί να ερμηνευτεί.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), εξαιτίας της παλαιότητας, το μηχάνημα του νοσοκομείου Φιλιατών έχει μειωμένη απεικονιστική ικανότητα.

Η διευθύντρια του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου εγγράφως ενημέρωσε τον διοικητή ότι δεν δύναται με τον εν λόγω υπερηχογράφο να πραγματοποιεί ασφαλείς διαγνώσεις.

Στις 24 Ιουλίου, ο διοικητής απάντησε, δίνοντας εντολή να πραγματοποιεί τις εξετάσεις εκφράζοντας στις διαγνώσεις τις τυχόν επιφυλάξεις της ως προς το διαγνωστικό αποτέλεσμα!

Σαν να μην έφτανε αυτό, αλλά στις 31 Ιουλίου, ο διοικητής εξέδωσε και νέο έγγραφο.

Με αυτό, καλεί τους διευθυντές των κλινικών να δίνουν παραπεμπτικό για την πραγματοποίηση της εξέτασης σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στην περίπτωση που έχουν επιφύλαξη ως προς το διαγνωστικό αποτέλεσμα του υπερήχου.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει πως – με τον τρόπο αυτό – οι ασθενείς υποβάλλονται δύο φορές στην ίδια εξέταση, πληρώνοντας οι ίδιοι ή το Ταμείο τους για τη δεύτερη...

Σε σχέση με τη στελέχωση του νοσοκομείου, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει πως οι βασικές κλινικές και τα τμήματα λειτουργούν με τρεις ειδικούς ιατρούς, που σίγουρα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Μένουν ακάλυπτες ημέρες εφημεριών, σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά.

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις νοσηλευτών σε όλες τις κλινικές και τα τμήματα. Από το 2015, δεν υπάρχει νοσηλευτής στο ακτινολογικό εργαστήριο - αξονικό τομογράφο.

Σημαντικές ελλείψεις υπάρχουν και στο παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

Απάντηση

Απαντώντας στις καταγγελίες, η διοίκηση του νοσοκομείου καλεί - μεταξύ άλλων - το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ να δει τα δελτία ελέγχου του υπερηχοτομογράφου, προκειμένου να διαπιστώσει τη διαγνωστική του λειτουργία.

Εγκαλεί την Ομοσπονδία για το ότι στο Μικροβιολογικό τμήμα, που έχει 24ωρη λειτουργία, όλως περιέργως είχε οριστεί υπεύθυνος τμήματος χωρίς να προβλέπεται από τον οργανισμό και να απαλλάσσεται από το κυκλικό ωράριο σε βάρος των άλλων συναδέλφων του.

Όσο για την έλλειψη γιατρών, επισημαίνει  ότι σε σύνολο 40 ιατρών που προβλέπονται στον οργανισμό του νοσοκομείου υπηρετούν 39 ιατροί και επιπλέον πέντε επικουρικοί ιατροί με τριετή θητεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος
Ο FDA ενέκρινε νέο φάρμακο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος γυναικών
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους