Στην ενηλικίωση βρίσκεται πλέον το 1ο παιδί, που γεννήθηκε στο νερό, στην Ελλάδα, σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα, στο χώρο της Αίθουσας Τοκετών του ΛΗΤΩ.

Με αφορμή αυτή την επέτειο ζωής, την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα Διαλέξεων «Επαμεινώνδας Μεγαπάνος» του ΛΗΤΩ, διοργανώθηκε διήμερη εκδήλωση με ενημερωτικές ομιλίες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να συμμετάσχουν σε κλήρωση με μοναδικά δώρα, ενώ υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος με παιδικές δραστηριότητες.

Όπως δήλωσε ο κ. Ιωάννης Μουζάλας, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, «Ο φυσικός τοκετός και ο τοκετός στο νερό αποτελούν συνηθισμένες και αναγνωρισμένες επιστημονικά πρακτικές στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες. Στην Ελλάδα αυτό συνέβη πρώτη φορά στο ΛΗΤΩ, το οποίο δημιούργησε τις απαραίτητες προϋποθέσεις και τις κατάλληλες συνθήκες, στα πλαίσια της υποστήριξης του φυσικού τοκετού, για την πραγματοποίηση τοκετού στο νερό, σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα, στο χώρο της Αίθουσας Τοκετών της Κλινικής. Αξίζει χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι στο ΛΗΤΩ, από το 1999 έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 200 τοκετοί στο νερό».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΛΗΤΩ και Μαιευτήρας - Γυναικολόγος, κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, επεσήμανε ότι «Το ΛΗΤΩ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, είναι το πρώτο μαιευτήριο στην Ελλάδα που έδωσε τη δυνατότητα στις γυναίκες να πραγματοποιήσουν τοκετό στο νερό ενώ εξακολουθεί να προσφέρει τις ιδανικότερες συνθήκες στις μέλλουσες μητέρες για μια μοναδική και ασφαλή εμπειρία τόσο για τις ίδιες όσο και για το μωρό τους. Παράλληλα, με τη συμπλήρωση 48 χρόνων παροχής υπηρεσιών υγείας, στην ελληνίδα και στην ελληνική οικογένεια, το ΛΗΤΩ κρατάει ζωντανή τη συνεχή ανανέωση και βελτίωση των υπηρεσιών του και αυτό επισφραγίζεται με το νέο λογότυπο, εναρμονισμένο με τις μοντέρνες ανάγκες της εποχής».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]