Με εμπόδια ξεκίνησε τη Δευτέρα το νέο σύστημα επισκέψεων σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ), στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Οργανισμού δεν μπορούσαν να καταχωρηθούν οι επισκέψεις, επειδή οι γιατροί δεν είναι κάνει δήλωση ωραρίου, όπως προβλέπει το νέο σύστημα.

Το προεδρείο της Ένωσης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την προχειρότητα που για άλλη μια φορά φαίνεται στη δήλωση ωραρίων που με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προ 40 ημερών και ετέθη αιφνιδίως σε εφαρμογή μεταξύ 4 και 5 το απόγευμα της Δευτέρας:

Οι επισκέψεις δεν μπορούν να καταχωρηθούν, διότι χρειάζεται δήλωση ωραρίου, η οποία όμως δεν μπορεί να γίνει, λόγω αστοχίας της πλατφόρμας e – dapy.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ, αυτές οι κινήσεις της διοίκησης του Οργανισμού υποδηλώνουν, είτε πλήρη ανικανότητα και αδιαφορία για την ταλαιπωρία που προκαλούν σε ιατρούς και ασφαλισμένους, είτε δόλο για πρόκληση τέτοιων φαινομένων αναταραχής στην παροχή φροντίδας υγείας από ιδιώτες ιατρούς.

Ιδιωτικά

Η Ένωση καλεί τους συμβεβλημένους ιατρούς να εξυπηρετούν μέσω ΕΟΠΥΥ τους ασφαλισμένους μόνον όταν και εφόσον το σύστημα ομαλοποιηθεί και δέχεται τις επισκέψεις.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα λειτουργήσουν ιδιωτικά και με αμοιβή, πάντα με ευθύνη της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και των άστοχων επιλογών της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας