Πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά σε Δημόσιο Νοσοκομείο, διόρθωση ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας χωρίς τη διενέργεια καρδιοχειρουργικής  επέμβασης με την τεχνική MitraClip.

Συγκεκριμένα, στην Ά Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α., η επεμβατική ομάδα των Καθηγητών Εμμανουήλ Βαβουρανάκη, συνεπικουρούμενου από τον  Αναπληρωτή Καθηγητή Κωνσταντίνο Τούτουζα, και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο, τους Επιμελητές Σοφία Βαινά και Κωνσταντίνο Αζναουρίδη και την υπερηχογραφική καθοδήγηση της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Κωνσταντίνας Αγγέλη, καθώς και της καρδιολογου Κάρμεν Μολντοβάν, υπο την διεύθυνση του Καθηγητή κ. Δημητρίου Τούσουλη, διόρθωσε τη μιτροειδή βαλβίδα σε ασθενή που έπασχε από σοβαρή ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας και ήταν υψηλού κινδύνου για να πραγματοποιηθεί η κλασική χειρουργική επέμβαση.

Η εν λόγω θεραπεία αποτελεί συνέχεια των σημαντικών και καινοτόμων ιατρικών θεραπευτικών τεχνικών που εφαρμόζονται στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α. εδώ και πολλά χρόνια (αντικατάσταση αορτικής βαλβίδος διαδερμικά, βαλβιδοπλαστικές και αντιμετώπιση συνολικά πολύπλοκων δομικών παθήσεων της καρδιάς.

Οι εν λόγω θεραπείες συνεπάγονται τη βραχύτερη αποκατάσταση και επάνοδο σε πλήρη λειτουργικότητα των ασθενών, με σημαντικά μακροχρόνια οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για αυτούς και το σύστημα υγείας.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα