Έντονη σύγχυση και δυσλειτουργία σε όλους τους φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που αντανακλά και στην παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς, επέφερε η εφαρμογή, από 1/10/2017, της οδηγίας του ΕΟΠΥΥ που αφορά στις ιατρικές επισκέψεις ασφαλισμένων του Οργανισμού, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), αναφέρει η ΠΟΣΚΕ.  Για τον λόγο αυτό απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση στον Οργανισμό για άμεση ανάκληση της εν λόγω οδηγίας του, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ  κ. Σωτήριο Μπερσίμη. Όπως αναφέρεται σε αυτήν, η οδηγία είναι αντίθετη προς τους κανόνες ιατρικής δεοντολογίας, αφού θέτει χρονικούς περιορισμούς στην ιατρική πράξη, πράγμα που είναι αντίθετο σε οποιοδήποτε κανόνα και δεοντολογία.

Η ΠΟΣΚΕ, τόσο στο αρχικό αίτημά της τον Ιούνιο όσο και σε αυτό που απεύθυνε στον Οργανισμό τον Αύγουστο ζητούσε να προηγηθεί διαβούλευση μεταξύ των συλλογικών οργάνων των Ιατρών και των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε ενέργειας σχετικά με τον ημερήσιο αριθμό επισκέψεων, την ελάχιστη χρονική διάρκεια επίσκεψης και την κοινοποίηση του ωραρίου του κάθε ιατρού, δεδομένου ότι οι οδηγίες που εκδόθηκαν στερούνται επιστημονικής βάσεως.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ κ. Φώτιος Ν. Πατσουράκος στην επιστολή της ΠΟΣΚΕ, «Είμαστε υπέρ, όπως έχουμε τονίσει και στις επιστολές μας, του ελέγχου και της ορθής λειτουργίας όλων των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά μέσα από κανόνες που θα έχουν θεσπισθεί μετά από διαβούλευση του ΕΟΠΥΥ, του ΠΙΣ και των εμπλεκομένων φορέων των ιατρών».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο