Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, με την οποία παύεται ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Τεχνολογίας και της Ποιότητας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ) Χάρης Παπαδάκης.

Το θέμα έρχεται στη δημοσιότητα έπειτα από διαρροές από την Αριστοτέλους, με αιχμές για πολιτικό σκάνδαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο μελετά τον τρόπο με τον οποίο δόθηκαν πληρωμένες καταχωρήσεις στον Τύπο, προκειμένου να προβάλλει προσωπικές του θέσεις, χρησιμοποιώντας μάλλον κονδύλια της υπηρεσίας.

Η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) σημειώνει πως ο Χάρης Παπαδάκης ζητούσε επιμόνως πολύ μεγάλη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΕΚΑΠΤΥ, παρότι αυτό απαγορεύεται.

Μήνυση

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Παπαδάκης αποκάλυψε με πληρωμένες καταχωρήσεις στον Τύπο ότι έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά της προέδρου του ΕΟΦ Κατερίνας Αντωνίου και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Τούς κατηγορεί για προσπάθεια συγκάλυψης εκνόμων ενεργειών στο ΕΚΑΠΤΥ, οι οποίες έλαβαν χώρα στο χρονικό διάστημα πριν από το 2015.

Για το θέμα, έχει διαταχθεί έρευνα από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).

Το ΣΕΥΥΠ έχει ήδη αποστείλει αίτημα συνδρομής προς το υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να του διαβιβαστούν σχετικά με το Κέντρο στοιχεία από την Τουρκία, τον Λίβανο και τον Καναδά.

Δημ.Κ.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;