Νέο πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, προκαλεί η καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλόμενων στους γιατρούς.

Με απόφαση της Ένωσης του κλάδου (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ), οι γιατροί του Οργανισμού πραγματοποιούν την Παρασκευή επίσχεση.

Την ημέρα αυτή, θα απέχουν από τη διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απαιτώντας την ανταπόκριση του Οργανισμού στα φλέγοντα αναφερθέντα θέματα.

Οι ασφαλισμένοι που θα χρειαστούν ιατρική πράξη, θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι την επίσκεψη ή την εξέταση και να διεκδικήσουν στη συνέχεια τα χρήματα από τον Οργανισμό.

Το προεδρείο της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ ζητεί την κατανόηση των ασφαλισμένων, επισημαίνοντας πως η επίσχεση κοινοποιήθηκε εξωδίκως στην έδρα του Οργανισμού.

Μέσω αυτού, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, πρόβλημα το οποίο επισημαίνεται σε σημερινό δημοσίευμα του Iatronet.

Μέχρι σήμερα, δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές ιατρών των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2017, οι οποίες έχουν προ πολλού καταστεί ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με την σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών.

Εκκαθάριση

Επίσης, ενώ παρατάθηκε η εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών (από το 2010) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η διαδικασία εκκαθάρισης τους δεν προχωρεί.

Σύμφωνα με την ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ, οι καθυστερήσεις αυτές καθίστανται ακόμα πιο επαχθείς για τους γιατρούς την παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία η διοίκηση του Οργανισμού εγείρει νέες απαιτήσεις.

Όπως αναφέρει, ο ορισμός χρονικού ορίου της ιατρικής επίσκεψης - εξέτασης στα 15 λεπτά, με εντελώς αυθαίρετα κριτήρια, είναι το ελάχιστο παράδειγμα του παραλογισμού των αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;