Το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2017, η Πρέσβης του Κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα Κα Ιρίτ Μπεν Άμπα επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιο Αυγερινό, στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού, επί της οδού Λυκαβηττού 1, στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντήλλαξαν γόνιμες απόψεις για μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της εθελοντικής και ανθρωπιστικής προσφοράς. Έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον της Πρέσβειρας για κοινή συνεργασία σε θέματα που εμπίπτουν στο πεδίο δραστηριοποίησης του Τομέα Νοσηλευτικής, όπως για παράδειγμα είναι η διοργάνωση μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών, εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς. Επιπλέον, τονίστηκε το σημαντικό και πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο που επιτέλεσε και επιτελεί ο Ε.Ε.Σ. στην προσφυγική-μεταναστευτική κρίση, ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και η ίδια η Πρέσβης παρακολουθεί ανελλιπώς σε καθημερινή βάση την εξέλιξη της κρίσης στην Ελλάδα.

Η Κα Ιρίτ Μπεν Άμπα είναι μια πεπειραμένη διπλωμάτης καριέρας, με ειδίκευση στη διεθνή οικονομική συνεργασία ενώ έχει υπηρετήσει σε θέσεις κλειδιά, που σχετίζονται με την Ασία, τα Βαλκάνια και τις οικονομικές υποθέσεις αυτών. Επιπλέον, υπήρξε επικεφαλής της Ισραηλινής Αντιπροσωπείας στο Φόρουμ Δωρητών για τους Παλαιστινίους και υπεύθυνη για τη διεθνή οικονομική συνεργασία.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το 'Aστρο του Δαβίδ (Magen David Adom, ο Εθνικός Σύλλογος του Ισραήλ και μέλος του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου) αναπτύσσει πλούσια δράση στον χώρο της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, βοηθώντας ουσιαστικά και αποτελεσματικά τον κρατικό μηχανισμό σε τομείς, όπως η εθελοντική αιμοδοσία, η μεταφορά ασθενών με ασθενοφόρο, κλπ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η κ. Σοφία Πεπόνη, στέλεχος της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία