Να φροντίζουν για τη συντήρηση των μηχανημάτων και των αποχετευτικών συστημάτων και να λύνουν άμεσα τα τεχνικά προβλήματα, καλεί τις διοικήσεις των νοσοκομείων η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ).

Με αφορμή τις καταγγελίες περί χολέρας στο “Έλενα Βενιζέλου”, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ υπογραμμίζει πως το πρόβλημα είχε καταγγελθεί εγγράφως στη διοίκηση του νοσοκομείου πριν από έξι μήνες.

Γνωρίζουμε – σημειώνει – ότι η τεχνική υπηρεσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι ελαχιστότατη σε αριθμό, λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς επίσης ότι το θέμα των λιμναζόντων υδάτων δεν είναι το μόνο για το οποίο έχει κάνει παρέμβαση το σωματείο και τα μέλη της ΕΙΝΑΠ:

“Γνωρίζουμε, επίσης, ότι γίνονται μικρά έργα επισκευών σε διάφορους χώρους, τα οποία όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα, αλλά αθροιστικά κοστίζουν περισσότερο από μία μελετημένη σοβαρή επισκευή”.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ, η κυβέρνηση πρέπει να φροντίζει η χρηματοδότηση για την Υγεία να είναι τέτοια ώστε να λύνονται όλα αυτά τα προβλήματα και όχι κάθε χρόνο να μειώνονται τα κονδύλια για τα νοσοκομεία.

Αλητεία

Για το θέμα των καταγγελιών περί χολέρας στο “Έλενα Βενιζέλου”, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης δήλωσαν τα εξής:

“Αυτή η ιστορία με τη 'χολέρα' στο Έλενα, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, της επίδειξης ανωτερότητας και του σεβασμού στα συνδικαλιστικά όργανα που έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η πολιτική αλητεία, η χυδαιότητα, η διασπορά ψευδών ειδήσεων, η τρομοκράτηση του πληθυσμού, η δημιουργία ανασφάλειας απέναντι στο δημόσιο σύστημα Υγείας, θα αντιμετωπιστούν δραστικά, με κάθε νόμιμο τρόπο.

Το υπουργείο Υγείας είναι υποχρεωμένο πλέον να προστατεύσει την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια του δημοσίου συστήματος Υγείας και των ανθρώπων του”.

Εισαγγελέας

Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος, έπειτα από σχετικό έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο οποίο διευκρινίζεται ότι δεν τεκμηριώνεται η εμφάνιση χολέρας στο μαιευτήριο διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Θα ερευνηθεί αν τυχόν διαπράχθηκε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Στο έγγραφό του αυτό το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει πως "με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο Μπάιντεν προωθεί διάταγμα για την έρευνα της υγείας των γυναικών
Ογκολογικό "Μ. Βαρδινογιάννη": Νέα παράταση στην έναρξη λειτουργίας
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%