Παράταση της προθεσμίας μέχρι την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, για αυτούς που δεν έσπευσαν για διαφόρους λόγους στην προηγούμενη προθεσμία να αποδεχθούν τη διαδικασία συμψηφισμού των οφειλών 2012-2015 δόθηκε από τον ΕΟΠΥΥ ύστερα από αίτημα όλων των παρόχων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε η Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών (ΠΕΕΦ) στα μέλη της, οι υπολειπόμενες οικονομικές διαφορές υπέρ του παρόχου, μετά το συμψηφισμό των οφειλών, δεν θα παρακρατηθούν από τον Οργανισμό αλλά θα αποδοθούν σε όλους τους δικαιούχους άμεσα.

Επίσης, το  clawback του έτους 2017 ενδεχομένως και του 2018 θα παρακρατηθεί από τις πληρωμές τον ΕΟΠΥΥ σε δόσεις, ίσως και 12.

Η ΠΕΕΦ προτείνει στα μέλη της ότι πριν αποδεχθούν το συμψηφισμό θα πρέπει να σταθμίσουν τα δεδομένα της ατομικής τους περίπτωσης και να πράξουν αναλόγως, λαμβάνοντας υπόψη ότι με την αποδοχή του συμψηφισμού παραιτούνται των  τόκων υπερημερίας και της αμφισβήτησης του claw back και του rebate,  αλλά απαλλάσσονται του τακτικού ελέγχου των δαπανών τους. 

Σε κάθε περίπτωση και για όσους δεn το έχουνε πράξει ήδη,  θα πρέπει να ελεγχθούν  με προσοχή  λογιστικά λάθη που τυχόν έχουν σημειωθεί, προκειμένου να μην  επιβαρυνθούν με ανακριβή ποσά, τα οποία θα πρέπει εφόσον εξακριβωθούν  να διορθωθούν από τον ΕΟΠΥΥ άμεσα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού