Φωτιές άναψε συνέντευξη του Παύλου Πολάκη, στην οποία ανέφερε πως το 80% των γιατρών παίρνουν “φακελάκι”.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Παρασκήνιο”, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως “...το 20% των ιατρών τιμά στο ακέραιο το λειτούργημα”.

Το 60% - είπε θα πάρουν χρήματα αν τους τα δώσεις και το 20% δεν θα αγγίξουν τον ασθενή αν δεν πάρουν χρήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θέσπισε τη λίστα χειρουργείου, η οποία λειτουργεί σε όλο και περισσότερα νοσοκομεία.

Στις αιτιάσεις του αναπληρωτή υπουργού απάντησε την Κυριακή το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), σημειώνοντας πως δεν θα επιτρέψει να δυσφημείται άδικα το ιατρικό σώμα που δίνει καθημερινά μάχη για να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία που καταρρέουν.

Ο ΙΣΑ ζητεί από τον κ. Πολάκη να δώσει στοιχεία από τα οποία προκύπτει το ποσοστό 80% που επικαλείται.

Ανυπόπστατες

Σε αντίθετη περίπτωση – αναφέρει - οι δηλώσεις του είναι ανυπόστατες και για μια ακόμα φορά προβαίνει σε μια άδικη επίθεση ενάντια στο ιατρικό σώμα και μάλιστα ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς που κρατάνε κακοπληρωμένοι και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες όρθιο το ΕΣΥ:

“Ζητούμε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να μας ενημερώσει για τις ενέργειες που έχει κάνει για την πάταξη του απαράδεκτου αυτού φαινομένου. Ο κ. Πολάκης πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι πλέον συνδικαλιστής για να κάνει διαπιστώσεις έχει την πολιτική ευθύνη για τα κακώς κείμενα που στηλιτεύει.

Επίσης έχει την πολιτική ευθύνη για την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες εργάζεται το προσωπικό”.

Αυστηρότητα

Ο ΙΣΑ καταδικάζει το φακελάκι και διευκρινίζει ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι στα μέλη του ιατρικού σώματος που επιδίδονται σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Ζητεί να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος και τιμωρία των παραβατών μέσα από τη διασταύρωση των οικονομικών τους στοιχείων.

Παλαιότερη μελέτη που έχει γίνει στη χώρα μας, έχει αποκαλύψει πως ένας στους τρεις Ελληνες δίνει φακελάκι για περίθαλψη σε δημόσια νοσοκομεία.

Τα πόσα κυμαίνονται από 200 ευρώ για έναν φυσιολογικό τοκετό ή μια απλή οφθαλμολογική επέμβαση έως και πάνω από 5.000 ευρώ για σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα