Συγκροτήθηκε σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛΕΦΙ), το οποίο είχε εκλεγεί στις αρχαιρεσίες της 17ης Ιουνίου.

Νέα πρόεδρος ορίστηκε ομόφωνα η γιατρός Βαρβάρα Μπαρούτσου, αντιπρόεδρος η Τζούλια Βασιλειάδου, γενική γραμματέας η Άντζελα Βερναδάκη, ταμίας η Veronique Schaaf και μέλη οι Αθανάσιος Χανιώτης, Ιωάννης Πέτροβας και Βάλια Λαμπρούση.

Η κ. Μπαρούτσου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, με ειδίκευση στην Εσωτερική Παθολογία και διδακτορική διατριβή στην Παθοφυσιολογία του Αναπνευστικού συστήματος.

Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές Οικονομικών της Υγείας στο Stockholm School of Economics, διαθέτει δίπλωμα European Market Access από το University Claude Bernard Lyon 1 και έχει εκτεταμένη εμπειρία στην κλινική έρευνα (PhI-IV) σε περισσότερα από 200 προγράμματα.

Έχει μακρά θητεία ως ιατρική και επιστημονική διευθύντρια στη φαρμακευτική βιομηχανία (ΜSD, Abbott, Sanofi) για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη.

Κατέχει τη θέση της Chief Scientific Officer για τη Novartis στην Ελλάδα. Παράλληλα, έχει διαρκή επιστημονική και θεσμική δραστηριότητα.

Έχει συντονιστικό ρόλο σε επιτροπές του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), ως αντιπρόεδρος της ΕΛΕΦΙ, ως μέλος επιστημονικών εταιρειών, ομάδων εργασίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) και υπεύθυνη προγράμματος Pharmaceutical Medicine Deree.

Συμμετέχει ως εισηγήτρια σε μεταπτυχιακά προγράμματα Ιατρικών Σχολών σε θέματα δεοντολογίας και μεθοδολογίας στην κλινική έρευνα, φαρμακευτικής και ιατρικής νομοθεσίας, καθώς και αρχών χρήσης φαρμάκων.

Υποστήριξη

Όπως ανακοινώθηκε από το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΕΦΙ, “...με τη σημαντικά ανανεωμένη σύνθεσή του, την υποστήριξη όλων των μελών και τη στενή συνεργασία με τους αφυπηρετήσαντες συναδέλφους του προηγούμενου συμβουλίου, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε την ΕΛΕΦΙ πιο κοντά στην επίτευξη των επιστημονικών και στρατηγικών επιδιώξεων της”...

Σύμφωνα με το καταστατικό, σκοποί της ΕΛΕΦΙ είναι, μεταξύ άλλων, η προαγωγή και η ανάπτυξη των επιστημονικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη φαρμακευτική βιομηχανία και ιδίως την κλινική έρευνα, τις κανονιστικές υποθέσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη και κυκλοφορία των φαρμακευτικών σκευασμάτων και η φαρμακοεπαγρύπνηση.

Δέχεται ως μέλη γιατρούς, φαρμακοποιούς ή πτυχιούχους βιολογικών επιστημών, οι οποίοι ασχολούνται με κλινικές μελέτες (έρευνα), φαρμακοεπαγρύπνηση, εγκρίσεις φαρμάκων.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα