Εκστρατεία κατά των εμβολιασμών πραγματοποιούν και γιατροί!

Αυτό προκύπτει από έγγραφη καταγγελία της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων της Αττικής προς τον Ιατρικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ).

Παθολόγος – μέλος του εν λόγω Συλλόγου εμφανίζεται να προπαγανδίζει κατά των εμβολιασμών, προτείνοντας εναλλακτικά διατροφή των παιδιών με φρούτα και λαχανικά...

Στην επιστολή των παιδιάτρων προς τον ΙΣΘ, αναφέρεται πως το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό, καθώς “...φαίνεται ότι αρκετοί από τους συναδέλφους μας, απροκάλυπτα, χωρίς καμία επιστημονική αιδώ και τεκμηρίωση, αναρτούν άρθρα εναντίον των εμβολίων, παρασύροντας γονείς να μην κάνουν τα εμβόλια στα παιδιά τους”.

Ο λόγος – σημειώνουν – ενός επιστήμονα γιατρού έχει πάντοτε μεγαλύτερη πειθώ, σημασία και βαρύτητα για τους γονείς, από αυτή που έχει για κάθε άλλο απλό πολίτη:

“Πιστεύουμε ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και ότι κάτι πρέπει να γίνει, τουλάχιστον για το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί, ως λειτουργοί της Υγείας και της ορθής ενημέρωσης του πληθυσμού προς διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας”.

Καλούν τον πρόεδρο και τα μέλη του ΙΣΘ να πάρουν θέση και να παρέμβουν, προκειμένου να περιοριστεί το απαράδεκτο φαινόμενο της παραφιλολογίας και της απαξίωσης των εμβολιασμών, τουλάχιστον από τους γιατρούς.

Ενδεικτικά, παραθέτουν τις απόψεις της εν λόγω παθολόγου, η οποία επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Τα εμβόλια καταστέλλουν θεραπευτικές πράξεις. Επιδημίες περάσαμε όλοι όσοι έχουμε κάποια ηλικία. Εγώ δεν ξέρω κανένα θύμα από την παιδική ηλικία μου. Παρόλα αυτά έχουμε τα μη μεταδιδόμενα νοσήματα που προανέφερα. Αυτό που λένε για την έξαρση, για μένα δεν ισχύει.

Αυτές είναι ατομικές αντιδράσεις του οργανισμού. Αυτά τα νοσήματα χαρακτηρίζουν την ωρίμανση του ανοσοποιητικού συστήματος από καταβολής ανθρώπινης κοινωνίας, είναι σαν να έχεις ένα εμβολιασμένο δέντρο και αυτό αναζητάει τις παλιές του ρίζες.

Μέσα σε όλη αυτή την κατακρεούργηση, πιστεύω ότι στα παιδιά στα οποία θα αναδειχθούν τέτοιες αντιδράσεις, είναι σαν τα κλαδιά που έχουν εμβολιαστεί αλλά παρόλα αυτά η ρίζα επιμένει…".

Απάντηση

Απαντώντας στην καταγγελία, το προεδρίο του ΙΣΘ σημειώνει πως η συγκεκριμένη γιατρός έχει παραπεμφθεί σε Πειθαρχική διαδικασία από τις 24 Οκτωβρίου για τους λόγους που αναφέρονται στην παραπάνω επιστολή:

"Επιπλέον, σάς ενημερώνουμε ότι ο ΙΣΘ πραγματοποίησε δράσεις υπέρ των εμβολιασμών την άνοιξη του 2017 με τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ, δημιουργία σχετικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, δημόσιες δράσεις σε ανοικτούς χώρους, ενημέρωση και εμβολιασμούς.

Πριν μας καλέσετε δε να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία ως επιστήμονες μπορούσατε να δείτε την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, που δημοσιεύθηκε στις 2/11/2017, στην οποία στην σελίδα 7 στο σχετικό πίνακα φαίνεται ότι στη Θεσσαλονίκη έχει σημειωθεί (1) κρούσμα ιλαράς και (1) στην Πιερία, στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας. Άρα για την ώρα οι διαδικασίες πρόληψης αποδίδουν στην περιοχή μας.

Σας συνιστούμε για να έχετε αντίστοιχα αποτελέσματα να εργάζεστε στο μέλλον έγκαιρα, αθόρυβα, με ηρεμία και χωρίς πανικό και να αναζητάτε βοήθεια από όσους αποδεδειγμένα λειτουργούν έτσι".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD