Σε υπέρβαση του βάρους του φορτίου οφείλεται η πτώση του ασανσέρ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Αυτό ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την Πέμπτη η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, διευκρινίζοντας πως υπήρξε “κάθοδος του ανελκυστήρα με μεγαλύτερη ταχύτητα και επικάθισή του χαμηλότερα από το επίπεδο της θύρας εξόδου”.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, ο συγκεκριμένος ανελκυστήρας δεν λειτουργεί με ιμάντα, συνεπώς δεν ευσταθεί η σχετική καταγγελία των εργαζομένων.

Τα ασανσέρ του νοσοκομείου – αναφέρει – συντηρούνται δύο φορές τον μήνα και γίνεται ενημέρωση του βιβλίου συντήρησης. Στην ανακοίνωση, που παρατίθεται ολόκληρη πιο κάτω, αναφέρονται, επίσης, τα εξής:

“Οι ανελκυστήρες του νοσοκομείου δεν είναι 'φονικοί θάλαμοι'. Η συντήρηση αυτών δεν γίνεται πρόχειρα, όπως καταγγέλλεται.

Η σύμβαση με την πιστοποιημένη συντηρήτρια εταιρεία περιλαμβάνει αυστηρούς όρους, καθώς και απόδοση ευθυνών στην εταιρεία, σε περίπτωση πιστοποιημένης κακής συντήρησης”.

Τραυματισμός

Η διοίκηση παραδέχεται, πάντως, πως το συμβάν προκάλεσε ελαφρύ τραυματισμό του ενός από τους τέσσερις επιβαίνοντες και ότι δεν υπήρξε ανάγκη νοσηλείας για κανέναν.

Ως προς τη μεταφορά με τους ίδιους ανελκυστήρες ασθενών, φαγητού, ακάθαρτου ιματισμού και σκουπιδιών, τονίζει πως είναι απολύτως ψευδές και πως τηρούνται τα σχετικά πρωτόκολλα.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;