Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και Υγείας Παύλου Πολάκη και της υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγας Γεροβασίλη για την κατανομή των 465 θέσεων γιατρών.

Οι εν λόγω θέσεις αφορούν νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα και προορίζονται για την κάλυψη αναγκών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ).

Προστίθενται στις υφιστάμενες οργανικές θέσεις του κάθε νοσοκομείου, που προβλέπονται στους επιμέρους οργανισμούς λειτουργίας τους, καθ ́ υπέρβαση των οριζόμενων του Προεδρικού Διατάγματος 87/1986.

Στο θέμα είναι αναφερθεί πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αναδεικνύοντας την ανάγκη ενίσχυσης των ΤΕΠ, προκειμένου να αποτελέσουν “φίλτρα” για περιστατικά πρωτοβάθμιου χαρακτήρα που σήμερα συρρέουν στα νοσοκομεία.

Παράλληλα με την αύξηση των οργανικών θέσεων, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να θεσμοθετήσει την εξειδίκευση στην Επείγουσα Ιατρική, έπειτα από σχετική εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, στα επείγοντα εφαρμόζονται με πληρότητα οι θεμελιώδεις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για καθολικότητα και ισότητα στην Υγεία.

Αντιμετωπίζονται χωρίς διακρίσεις, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και με ισότιμο τρόπο όλοι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη επείγουσα νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ακολουθούν οι πίνακες με τις νέες οργανικές θέσεις:

Δημ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο