Σε ακατάλληλες συνθήκες νοσηλεύεται στο “Δρομοκαΐτειο” μία επίτοκος που εισήχθη την περασμένη Πέμπτη.

Αν και είχε σύσταση από τους θεράποντες για ταυτόχρονη ψυχιατρική και μαιευτική - γυναικολογική κάλυψη από  γενικό νοσοκομείο, τελικά κατέληξε στην εφημερία του “Δρομοκαΐτειου”.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η λεχώνα έπρεπε να νοσηλεύεται υπό άλλες συνθήκες, σε ειδικά διαμορφωμένο νοσοκομειακό τμήμα.

Το τελευταίο διάστημα – σημειώνουν – παρατηρείται όλο και πιο συχνά το φαινόμενο στην εφημερία του “Δρομοκαΐτειου” να προσέρχονται ασθενείς, οι οποίοι έχουν βαριά και πολλαπλή παθολογική συμπτωματολογία.

Τα περιστατικά αυτά χρήζουν νοσηλείας σε στελεχωμένες και κατάλληλα εξοπλισμένες παθολογικές, χειρουργικές και άλλες κλινικές νοσοκομείου που διαθέτει και ψυχιατρική κάλυψη.

Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει και οι ασθενείς εισάγονται στο “Δρομοκαΐτειο”, το οποίο δεν ενδείκνυται για να  αντιμετωπίσει τέτοιου είδους περιστατικά, λόγω έλλειψης κατάλληλης υποδομής.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη στάση του υπουργείου και απαιτούν να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες , ώστε να δοθούν οδηγίες στο Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) για την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο