Διαστάσεις ανείπωτης τραγωδίας λαμβάνει η θεομηνία στην Αττική, με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει ακόμη ακαθόριστος.

Από το υπουργείο Υγείας έγινε γνωστό πως οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και πως υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι.

Στις 10 το πρωί της Τετάρτης, ενημερώθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) πως στις πληγείσες, από τις πλημμύρες, περιοχές της Νέας Περάμου και της Μάνδρας Αττικής υπάρχει ανεπιβεβαίωτος αριθμός νεκρών και τραυματιών.

Μισή ώρα αργότερα, διακομίστηκε στο “Θριάσιο” της Ελευσίνας η πρώτη τραυματίας, η οποία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της διασωληνώθηκε.

Μετά από ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας, μετέβη στο νοσοκομείο ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, προκειμένου να συντονίσει το έργο της διαχείρισης των τραυματιών και των νεκρών που θα διακομίζονταν από τις πληγείσες περιοχές.

Από τις 11 το πρωί και μέχρι τις 6.30 το απόγευμα, είχαν μεταφερθεί στο “Θριάσιο” 15 νεκροί (5 γυναίκες και 10 άνδρες) και είχαν διακομιστεί 17 τραυματίες (6 γυναίκες και 11 άντρες).

Από τους τραυματίες μία γυναίκα οδηγήθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένη, μία ακόμα στην Πνευμονολογική Κλινική, μία στην Ορθοπεδική και τρεις γυναίκες και τρεις άντρες στην Α΄ Παθολογική Κλινική. Οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια.

Από το υπουργείο Υγείας επισημάνθηκε το βράδυ της Τετάρτης πως ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών υπάρχει πιθανότητα να μεταβληθεί από λεπτό σε λεπτό.

Αγνοούμενοι

Σύμφωνα με ενημέρωση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και του αρχηγού της Πυροσβεστικής, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

Το “Θριάσιο” νοσοκομείο τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας μετά το πέρας της πρωινής λειτουργίας του προκειμένου να διαχειριστεί αποκλειστικά αυτό τους τραυματίες και τους νεκρούς που διακομίσθηκαν από τις πληγείσες περιοχές ανεξαρτήτως του μέσου διακομιδής τους.

Από τους 15 νεκρούς, οι 6 είχαν αναγνωριστεί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Οι ιατροδικαστικές υπηρεσίας Αθηνών και Πειραιά θα παραμείνουν ανοικτές όλο το βράδυ για τη διενέργεια νεκροτομιών.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία