Το Μιλάνο είναι πιθανότερο να φιλοξενήσει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) μετά από τη μετεγκατάστασή του λόγω του Brexit, ενώ η Φραγκφούρτη είναι επικεφαλής μεταξύ των υποψηφιοτήτων που έχουν υποβληθεί για να καλωσορίσει την Ευρωπαϊκή  Αρχή  Τραπεζών, όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία τύπου. 

Η ψηφοφορία για τα νέα σπίτια των δύο οργανισμών θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των 27 κρατών μελών στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις 20 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι δεκαεννέα πόλεις έχουν υποβάλει προσφορά για το ΕΜΑ, ενώ οκτώ για  την ΕΒΑ.

Μολονότι και οι δύο Οργανισμοί είναι υψίστης σημασίας για την Κοινότητα το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, καθώς από τις  επιστημονικές συστάσεις έως την έγκριση νέων φαρμάκων, από τη φαρμακοεπαγρύπνιση έως τις δραστηριότητες ασφάλειας και παρακολούθησης, ο οργανισμός αυτός διαδραματίζει ζωτικό ρόλο  για τα 500 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, όλα τα κράτη μέλη έχουν συμφωνήσει ότι πρέπει να διασφαλιστεί το γεγονός ότι η νέα τοποθεσία θα είναι κατάλληλη για τους χιλιάδες υπαλλήλους του EMA που εργάζονται καθημερινά, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία. Μια μεγάλη ομάδα  επιστημόνων και ερευνητών από όλο τον κόσμο θα πρέπει να μετακομίσει σε μια νέα πόλη, να βρει σχολεία για τα παιδιά της, να διερευνήσει νέες ευκαιρίες απασχόλησης για τους συνεργάτες της και να οικοδομήσει μια ζωή σε ένα νέο σπίτι.   

Όσον αφορά, ειδικότερα, το Μιλάνο, που όπως φαίνεται συγκεντρώνει την μεγαλύτερη προτίμηση για την τοποθέτηση του ΕΜΑ, έχει προταθεί για την εγκατάσταση του Οργανισμού είναι το κτίριο  Pirelli (50.260 τ.μ.).

Και όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, "η μεταφορά του EMA στο Μιλάνο θα επέτρεπε την ομαλή μετεγκατάσταση, χάρη στις υποδομές της πόλης, στην εξαιρετική συνδεσιμότητά του με τις ευρωπαϊκές πόλεις και σε ένα διάσημο, λειτουργικό, πλήρως ανακαινισμένο και κεντρικό κτίριο - τον ουρανοξύστη Pirelli, το οποίο είναι έτοιμο και διαθέσιμο για να φιλοξενήσει τον Οργανισμό από την πρώτη μέρα". 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Κρούσματα λιστερίωσης απο καπνιστό σολομό σε τρεις χώρες
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024