Ενόψει των ενεργειών- δράσεων που γίνονται στην κατεύθυνση της προετοιμασίας για την κατάργηση των εντύπων των συνταγών, η Διεύθυνση ενημερώνει με την επιστολή της  ότι όσοι δεν έχουν κάνει αίτηση για παραλαβή της θα πρέπει να την κάνουν μέχρι τις 12/12/2017, ώστε να το παραλάβουν δωρεάν στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.   

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το usb token με τα ψηφιακά πιστοποιητικά (υπογραφή) θα διασφαλίζει ασφάλεια σύνδεσης στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, ευκολία σύνδεσης (απαιτείται να εισάγεται μόνο το pin αντί  το όνομα χρήστη, κωδικός και κείμενο εικόνας). Και συνεχίζει η επιστολή:  ‘Η ψηφιακή υπογραφή των ιατρών-φαρμακοποιών στις ηλεκτρονικές συνταγές και τα παραπεμπτικά που εκδίδονται, αποτελούν προϋπόθεση για την αποϋλοποίησή τους (δηλαδή για την κατάργηση των αντίστοιχων εντύπων), όταν θα έχει διαμορφωθεί το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο για το σκοπό αυτό. Ο κύριος στόχος της αποϋλοποίησης της συνταγής είναι η απλοποίηση των διαδικασιών, η διευκόλυνση των επαγγελματιών υγείας και βέβαια των ίδιων των πολιτών/ ασθενών, καθώς και η οικονομία που θα προκύψει, αφενός μεν από την κατάργηση των εντύπων, αφετέρου δε από τη διαχείρισή τους στη συνέχεια".

Σε συνομιλία που είχαμε με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Κ. Λουράντο, αυτός μας τόνισε ότι στο παρελθόν που είχε κληθεί μαζί με τους γιατρούς  να δει την λειτουργία του USB Token, είχε καταθέσει πολλές αντιρρήσεις για τη λειτουργία του -όπως και οι γιατροί-  και  είχε αποφασίσει ως πρόεδρος τότε του ΠΦΣ να μην την αποδεχτεί. "Τότε οι αρμόδιοι της ΗΔΙΚΑ, στις αντιρρήσεις μου, είχαν πει να γίνεται κανονικά η εκτέλεση των συνταγών και μετά  να μπαίνει η υπογραφή. Πρόταση που δεν έγινε δεκτή, όπως και είναι αδύνατο ο φαρμακοποιός να δώσει τους κωδικούς που θα έχει το στικάκι στους βοηθούς που απασχολεί και να εκτελούν συνταγές. Ερωτηθείς πρόσφατα από συναδέλφους του στην Αθήνα για το εάν πρέπει να κάνουν αίτηση παραλαβής της ΑΔΔΥ, ο ίδιος απάντησε αρνητικά. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο