Απαράδεκτη ρατσιστική επίθεση από συνάδελφό του, καταγγέλλει γαστρεντερολόγος του Ογκολογικού νοσοκομείου “Άγιοι Ανάργυροι”.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, άλλος γιατρός της ίδιας κλινικής τού επιτέθηκε φραστικά, τον κάλεσε να φύγει από τη χώρα, ενώ δεν δίστασε να τον καλέσει να βγουν έξω, για λύσουν τις διαφορές τους!

Η Ένωση Ιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει τη φασιστική – ρατσιστική επίθεση, η οποία συνοδεύτηκε από απειλές.

Τις χαρακτηρίζει ως απαράδεκτες και προσβλητικές για την ανθρώπινη ύπαρξη, αλλά και επικίνδυνες όταν προέρχονται από “λειτουργό” που έδωσε τον όρκο του Ιπποκράτη:

“Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τσακίσουν εν τη γενέσει τους τέτοιες συμπεριφορές. Τέτοιες συμπεριφορές να μην είναι αποδεκτές από πουθενά”, τονίζει το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ.

Η Ένωση καλεί το υπουργείο Υγείας, την αρμόδια 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), τον διευθυντή της κλινικής και τη διοίκηση του νοσοκομείου να δουν άμεσα τη γραπτή καταγγελία, να πάρουν τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα τιμωρίας και αποτροπής τέτοιων φαινομένων.

Στην καταγγελία του, η οποία παρατίθεται ολόκληρη πιο κάτω, ο γιατρός αναφέρει – μεταξύ άλλων – τα εξής:

Το επεισόδιο έγινε στις 26 Οκτωβρίου, μπροστά σε άλλους γιατρούς και νοσηλευτές του τμήματος.

Προσβλητικός

Υπήρξε παλαιότερο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς εναντίον του, καθώς και προσβλητικών συμπεριφορών από τον ίδιο “συνάδελφό” του:

“Αυτή τη φορά, ο συγκεκριμένος συνάδελφος έφτασε στο σημείο να με φτύσει, να με προπηλακίσει και με προκάλεσε επανειλημμένως και απειλητικά να βγω εκτός νοσοκομείου για να λύσουμε τις διαφορές μας”.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, αναγκάστηκε να προχωρήσει στην καταγγελία “...διότι αισθάνθηκα ότι για πρώτη φορά κινδύνευε η σωματική μου ακεραιότητα και διότι το επεισόδιο αυτό ξεπερνά κάθε όριο ανοχής μου, παρά τη μεγάλη σύνεση, αυτοσυγκράτηση και πνεύμα συναδελφικότητας που επέδειξα κατά τα παλαιότερα επαναλαμβανόμενα επεισόδια προσβλητικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς εναντίον μου”...

Το περιστατικό συνέβη ως εξής: Ο καταγγέλλων παρακάλεσε να κάνει τις εφημερίες που τού αναλογούν για όλον τον μήνα τις πρώτες 17 μέρες του Νοεμβρίου, προκειμένου να επισκεφθεί τους γονείς του στην Ιορδανία, οι οποίοι έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ειρωνεία

Το αίτημα αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του “συναδέλφου” του, ο οποίος – σύμφωνα με την καταγγελία – επέδειξε αρχικά ειρωνεία, αλλά στη συνέχεια τον έφτυσε και απείλησε τη σωματική του ακεραιότητα.

Ο καταγγέλλων γιατρός σημειώνει πως το ρατσιστικό μένος εναντίον του είχε εκδηλωθεί από τον άλλο γιατρό αρκετούς μήνες πριν. Με αφορμή μία συζήτηση για τους μετανάστες, τους οποίους έβριζε, τόλμησε να εκφράσει την άποψή του, λέγοντας πως το μείζον πρόβλημα της χώρας είναι τα μνημόνια, το χρέος, η διαφθορά, η ανεργία, η μετανάστευση νέων στο εξωτερικό και όχι τόσο οι αλλοδαποί μετανάστες.

Τότε, τού απάντησε δημόσια πως δεν είναι από την Ελλάδα, να σηκωθεί και να φύγει, να πάει στη χώρα του και να πάρει τους μετανάστες μαζί του...

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θ Ψαλτοπούλου: Αύξηση περιστατικών καρκίνου σε νέες ηλικίες, ειδικά στο γαστρεντερικό
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα