Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 11 γιατρούς – μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΙΣΑ.

Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, το συμβούλιο ενημερώθηκε από το προεδρείο για την κατάσταση που επικρατεί στη Μάνδρα Αττικής.

Μεταξύ άλλων συνανθρώπων μας, γιατροί που στήριζαν με αυταπάρνηση την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή τους επλήγησαν, αποστερούμενοι πλέον και για ικανό χρονικό διάστημα κάθε δυνατότητας άσκησης του λειτουργήματός τους.

Ήδη, επιτροπή του ΙΣΑ, αποτελούμενη από γιατρούς και μηχανικούς, πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία.

Αποφασίστηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 11 μελών που διατηρούσαν ιατρείο και επλήγησαν, της τάξεως των 60.000 ευρώ.

Απαλλαγή

Επιπλέον αποφασίστηκε η απαλλαγή τους από την εισφορά για την ανανέωση της εγγραφής τους στα μητρώα του ΙΣΑ για το 2018, καθώς και κάθε απαιτούμενου παραβόλου για την έκδοση βεβαίωσης λειτουργίας ιατρείου σε άλλο χώρο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι το διοικητικό συμβούλιο θα εξετάσει στο άμεσο μέλλον, κατά περίπτωση, τη λήψη και άλλων μέτρων και εκδηλώσεων για την ενίσχυσή τους.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management