Την αναστολή πληρωμών στα μέλη τους- και εφόσον αυτά ενδιαφέρονται για ένα τέτοιο μέτρο- που βρίσκονται  στις περιοχές (Μάνδρα, νέα Πέραμος, Σαμοθράκη, Σύμη, Δήμος Αγιάς Λάρισας και παραλία Κατερίνης) που πρόσφατα πλήγηκαν από τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα, αποφάσισε το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ). Στο ταμείο είναι εγγεγραμμένα 22.000 μέλη-υπάλληλοι και 6.000 εργοδότες (φαρμακαποθηκών και φαρμακείων).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μέλος της διοίκησης του ταμείου, κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων μπορούν να εφαρμοστούν τα εξής:

  • Αναστολή της καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, χωρίς τον υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό, τόκων, υπερημερίας ή άλλων προσαυξήσεων.
  • Οι παραπάνω εισφορές θα εξοφλούνται σε 6 έως 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά την οποία έληξε η εξάμηνη αναστολή.
  • Σε περίπτωση ήδη υπαγωγής σε ρύθμιση κατά το χρόνο που συνέβη η φυσική καταστροφή, αναστέλλονται οι δόσεις ρύθμισης για 6 μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο αυτή συνέβη και θα παραταθεί ο χρόνος των δόσεων για όσο διάστημα αναστέλλονται οι δόσεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο