Μία θεωρητική παρέμβαση στο θέμα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έκανε την Τετάρτη η Φωτεινή Σκοπούλη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Στη συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί να καταθέσει ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο οποίος απέστειλε ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία χρειάστηκε νοσηλεία στο “Ελπίς” με καρδιολογικό πρόβλημα.

Η πρώην υφυπουργός Υγείας εκτίμησε πως δεν πρόκειται να αποδειχθεί σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ, σημειώνοντας πως τα σκάνδαλα αντιλαμβανόμαστε ο καθένας με διαφορετικό τρόπο.

Το θέμα – είπε – είναι το εάν υπάρχουν νομικά εργαλεία για να αναγνωριστεί ένα σκάνδαλο, μία παρατυπία.

Η καθηγήτρια Παθολογίας – Ανοσολογίας υπογράμμισε πως για την ίδια είναι τρομερό σκάνδαλο όταν μπαίνουν υπουργοί με το λεφούσι τους στα υπουργεία και βάζουν στην άκρη τους διοικητικούς.

Αν και ως υφυπουργός είχε στην αρμοδιότητά της το ΚΕΕΛΠΝΟ, δήλωσε άγνοια για τα τεκταινόμενα στον Οργανισμό, λέγοντας πως “ο υπουργός αποφάσιζε”...

Από τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή, προκύπτουν οι εξής δαπάνες:

32 εκατομμύρια για εμβόλια για τη γρίπη και 17 εκατομμύρια για αντιικά φάρμακα, τηλεοπτική διαφήμιση για το αντιπνευμονιοκοκκικό εμβόλιο μαζί με την Pfizer, αγορά κρεβατιών μόνιτορ για τις ΜΕΘ 2,8 εκατομμύρια ευρώ, χρηματοδότηση ενημερωτικής εκστρατείας για τη γρίπη 2,844 εκατομμύρια ευρώ, λειτουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για τη γρίπη 3,1 εκατομμύρια ευρώ, λειτουργία γραμμής (2010) 600.000 ευρώ, ενημερωτική εκστρατεία (2010) 1,8 εκατομμύριο ευρώ, ΟΚΑΝΑ 10 εκατομμύρια ευρώ, δαπάνες για δράσεις για τον ιό του Δυτικού Νείλου 4,62 εκατομμύρια ευρώ, ιατρονοσηλευτκό προσωπικό για τις ΜΕΘ 16 εκατομμύρια ευρώ.

Καθηγήτρια

Η Φωτεινή Σκοπούλη, είναι καθηγήτρια Παθολογίας - Ανοσολογίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Αποφοίτησε το 1981 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και το 1985 απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Είχε αναλάβει υφυπουργός Υγείας τον Ιούνιο του 2012 (πρόταση ΔΗΜΑΡ), με υπουργό τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και αναπληρωτή υπουργό τον Μάριο Σαλμά.

Παρέμεινε στη θέση επί ένα χρόνο, καθώς τον Ιούνιο του 2013 είχε υποβάλει την παραίτησή της.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ογκολογία το 2024: Οι τάσεις των κλινικών δοκιμών παγκοσμίως
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού