Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, έχει δοθεί το σχέδιο απόφασης του υπουργού Υγείας για τις κρίσεις των γιατρών του ΕΣΥ.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, ο Ανδρέας Ξανθός καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν, καταθέτοντας τις προτάσεις τους.

Στην απόφαση προβλέπεται πως κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλλει υποψηφιότητα σε μία έως και πέντε θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ σε μία διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ).

Οι προκηρυχθείσες θέσεις της 1ης και 2ης ΥΠΕ καθώς και της 3ης και 4ης ΥΠΕ θεωρούνται, αντίστοιχα ως θέσεις μίας ΥΠΕ.

Στην αίτησή του ο υποψήφιος δηλώνει υποχρεωτικά τη σειρά προτίμησής του για κάθε θέση.

Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της οικείας ΥΠΕ μέσα σε προθεσμία δύο εβδομάδων, η οποία αρχίζει από την επομένη της δημοσίευσης - ηλεκτρονικής ανάρτησης της προκήρυξης της κάθε θέσης.

Αποκλεισμός

Η υποβολή περισσοτέρων της μίας αιτήσεων - δηλώσεων για την ίδια θέση έχει ως συνέπεια τον αυτοδίκαιο αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Τα δικαιολογητικά και το βιογραφικό σημείωμα, σε έντυπη μορφή, κατατίθενται από τον υποψήφιο, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο ή αποστέλλονται από αυτόν ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της οικείας ΥΠΕ μέσα στην ίδια προθεσμία δύο εβδομάδων.

Στην περίπτωση της ταχυδρομικής αποστολής των εγγράφων, για το εμπρόθεσμο της κατάθεσης λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία παράδοσή τους για αποστολή και όχι η ημερομηνία παραλαβής από την παραπάνω αρμόδια υπηρεσία.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο