Με πολλά επεισόδια, συνεχίζεται η αντιπαράθεση των εργαζομένων με τον Παύλο Πολάκη για τα σεντόνια στα νοσοκομεία.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ) επιχείρησε την Τρίτη να εισέλθει στον χώρο του “Σισμανόγλειου”, όπου είχε εμφανιστεί η έλλειψη ιματισμού.

Το προσωπικό ασφάλειας εμπόδισε το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, το οποίο νωρίτερα είχε οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες για ελλείψεις σεντονιών, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε αναφέρει στο facebook πως πρόκειται για παρακράτος. Ιδού πώς είχε περιγράψει ο ίδιος το περιστατικό με τη νοσηλεία συγγενούς συνεργάτιδάς του:

“Ο αδελφός μίας συνεργάτιδάς μας στο υπουργείο χειρουργήθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο της Αθήνας.

Όλα πήγαν καλά και μεταφέρθηκε στον θάλαμο νοσηλείας της κλινικής. Το απόγευμα, η συνεργάτης μας πήγε να τον επισκεφθεί.

Είδε, λοιπόν, πως τα σεντόνια είχαν λερωθεί (όπως και άλλων ασθενών) και απευθύνθηκε σε μια νοσηλεύτρια της βάρδιας, ζητώντας να τα αλλάξουν.

Η απάντηση ήταν ότι 'δεν έχουμε φέρτε απ το σπίτι'. Χωρίς η συνεργάτης μας να πει ποια είναι (μέχρι το τέλος της ιστορίας) απευθύνθηκε στον προϊστάμενο ο οποίος της απάντησε και με απότομο τρόπο 'έτσι είναι κυρία μου ο δημόσιος τομέας, δεν υπάρχουν λεφτά για αυτόν'!

Η συνεργάτης μας επιμένει, 'όχι κύριε μου, ξέρω ότι έχετε χρήματα και μάλιστα πολλά εδώ και 1,5 χρόνο ειδικά και ότι με αυτά που μου λέτε με κατευθύνετε στον ιδιωτικό τομέα'.

Ο προϊστάμενός και με επιτιμητικό τρόπο επιμένει λέγοντας ότι δεν έχουμε και 'ποια είστε εσείς που ξέρετε πως έχει χρήματα το νοσοκομείο”...

Απάντηση

Απαντώντας στις καταγγελίες Πολάκη, το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ σχολίασε πως ο αναπληρωτής υπουργός “ξεφτιλίζει τον θεσμό του υπουργού Υγείας”...

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σε μία περίοδο που τα νοσοκομεία καταρρέουν από την αδυναμία κάλυψης βασικών λειτουργικών αναγκών αντί να στέκεται ταπεινός μπροστά στα προβλήματα, κατασκευάζει ενόχους για να κρύψει κάτω από χαλί την διάλυση.

Όλοι γνωρίζουν ότι τα νοσοκομεία δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν να ανανεώσουν, να συμπληρώσουν τον εξοπλισμό και τις υποδομές λόγω της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας χαρακτηρίζει “κοινό μυστικό” το ότι οι ασθενείς φέρνουν κουβέρτες, μαξιλαροθήκες και σεντόνια από το σπίτι τους. Όχι γιατί το ζητάνε οι Νοσηλευτές αλλά γιατί διαπιστώνουν οι ίδιοι την ανάγκη.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου