Ενστάσεις σχετικά με τη διαδικασία συγκέντρωσης χρημάτων, προκειμένου παιδιά να υποβληθούν σε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε ιδιωτικά κέντρα, εκφράζουν οι γονείς.

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες “Η Αγία Σοφία”, επισημαίνει πως τις τελευταίες μέρες γίναμε κοινωνοί μίας προσπάθειας να συγκεντρωθούν 18.000 ευρώ για να χειρουργηθεί μία μαθήτρια με σοβαρή καρδιοπάθεια.

Αναρωτιόμαστε αν έχει ζητηθεί η γνώμη από το δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του ΕΣΥ στη χώρα μας, το “Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στα Παιδιά” (ΕΚΑΣΚΑΠ), στο νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

Σύμφωνα με το προεδρείο του Συλλόγου, το Κέντρο λειτουργεί εδώ και τρεις δεκαετίες, παρέχοντας πολύτιμες υπηρεσίες σε όλα τα καρδιοπαθή παιδιά, χωρίς διακρίσεις, χάρη στην πείρα τού ιατρικού και νοσηλευτικού του προσωπικού, με αποτελέσματα εφάμιλλα διεθνών προδιαγραφών, ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια.

Σε επίρρωση των παραπάνω, αναφέρουν ότι γιατροί του αναλαμβάνουν αρκετές πρωτοποριακές επεμβάσεις, με αξιοσημείωτη επιτυχία, που έχουν, μάλιστα, δημοσιευθεί.

Ως αποτέλεσμα, έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη όσων έχουν χειρουργηθεί εκεί. Είναι δε το μόνο που εδράζεται και λειτουργεί μέσα σε παιδιατρικό νοσοκομείο, έτοιμο να ανταποκριθεί σε κάθε περίσταση.

Επικαλούμενοι την εμπειρία τους, οι γονείς σημειώνουν πως το “Αγία Σοφία” θα μπορούσε να αναλάβει την επέμβαση και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

Εκκλήσεις

Το προεδρείο του Συλλόγου τονίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που πληροφορείται για τέτοιες εκκλήσεις συλλογής χρημάτων για καρδιοπαθή παιδιά:

“Εμείς, οι εκατοντάδες γονείς θεραπευμένων παιδιών στο Κέντρο αυτό, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων και ιδιαιτέρως των γονέων, να μην σπεύδουν να υιοθετήσουν αβασάνιστα ως 'μονόδρομο' την λύση των ιδιωτικών παιδοκαρδιοχειρουργικών κέντρων, ακόμα και του εξωτερικού, αν δεν εξετάσουν την πρόταση του δημοσίου”.

Πρόταση που εκτιμούν πως δεν αποτελεί λύση ανάγκης, αλλά άριστη επιλογή:

“Ας μην χάσουμε την ευαισθησία μας και την αλληλεγγύη. Αυτό, όμως, ας γίνεται προς την σωστή κατεύθυνση”.

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες “Η Αγία Σοφία” δημιουργήθηκε επισήμως το 2013 (άτυπα από το 2011) για να στηρίζει τα παιδιά που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες και τις οικογένειές τους.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%
Καταγγελία: Σοβαρότατη έλλειψη σε ψυχοθεραπευτικά και άλλα φάρμακα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία