Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι (με αρνητικό τρόπο) το νοσοκομείο της Λαμίας.

Έπειτα από το πρόσφατο περιστατικό με συγγενή ασθενούς που απείλησε με πιστόλι, γιατροί υποβάλλονται στο μαρτύριο της εργασίας μέχρι τελικής πτώσεως...

Όπως καταγγέλλει στα τοπικά μέσα ο πρόεδρος της Ένωσης γιατρών Βασίλης Κυριακάκης, το προσωπικό καλείται να εργαστεί σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων, αναβάλλονται χειρουργικές επεμβάσεις και τα κενά καλύπτονται με μετακίνηση γιατρού από τα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριακάκη, η μοναδική αναισθησιολόγος κλήθηκε να εφημερεύσει επί τέσσερις συνεχείς μέρες, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει συμπτώματα υπερκόπωσης και να νοσηλευτεί η ίδια στο νοσοκομείο!

Έκανε λόγο για ελλείψεις σε διάφορες ιατρικές ειδικότητες, οι οποίες έχουν φέρει το προσωπικό στο όριο και θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς.

Η κατάσταση αυτή – είπε – προκαλεί την οργή των ασθενών, οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν όπως πρέπει, ενώ οι γιατροί εργάζονται σαν σκλάβοι.

Στα τμήματα επειγόντων περιστατικών υπάρχουν τέσσερις γιατροί, οι οποίοι δεν επαρκούν να καλύψουν τις εφημερίες.

Παθολόγος κλήθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να εφημερεύσει παράλληλα στην κλινική και στα επείγοντα, γεγονός το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Εντέλλεσθε

Ο κ. Κυριακάκης χαρακτήρισε απαράδεκτη την τακτική της διοίκησης με τα “εντέλλεσθε”, δηλαδή τις γραπτές ή προφορικές εντολές να καλύψουν, υπό συνθήκες δουλείας, τα κενά του νοσοκομείου.

Έκανε, μάλιστα, λόγο για “κενό επικοινωνίας” της διοίκησης με το υπουργείο Υγείας και την Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

Κάλεσε τον διοικητή να καταγράψει τα κενά και να προγραμματίσει την κάλυψή τους, καθώς οι γιατροί δεν είναι στο εξής διατεθειμένοι να ενδώσουν στα “εντέλλεσθε”...

Βουλευτής

Ο Βασίλης Κυριακάκης (φωτό) είναι νευρολόγος του νοσοκομείου Λαμίας. Είναι πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσκείμενος στην Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ).

Από το 2006, ήταν δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Λαμίας. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Φθιώτιδας στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012. Επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου του ίδιου έτους και στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Στις 21 Αυγούστου 2015, ήταν ένας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν και συνέστησαν νέα κοινοβουλευτική ομάδα με την ονομασία "Λαϊκή Ενότητα".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο