Με κινητοποιήσεις υποδέχονται οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν την Παρασκευή, ενώ τη Δευτέρα πραγματοποιούν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Την απεργία της Παρασκευής προκήρυξαν η Ομοσπονδία των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) και τη στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ).

Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ αντιδρά στο πολυνομοσχέδιο των 600 σελίδων, σημειώνοντας πως περιλαμβάνει δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Το κυριότερο εξ αυτών – αναφέρει – είναι η καταστολή των αγώνων, με προμετωπίδα το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία.

Από την ΟΕΝΓΕ γίνεται λόγος για νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και στην οργάνωση των αγώνων.

Δεν είναι τυχαίο ότι το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος ξεκινάει από το πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, από τους χώρους δουλειάς, εκεί που οργιάζει η τρομοκρατία και η αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις.

Η ΟΕΝΓΕ συντάσσεται στον αγώνα μαζί με τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και τα εργατικά κέντρα που έχουν προκηρύξει απεργία,.

Διεκδικεί διασφάλιση του κατακτημένου δικαιώματος στην απεργία, απαγόρευση των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας, σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας και κατάργηση του νόμου που διευθετεί το χρόνο εργασίας.

Ζητεί, επίσης, αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών απωλειών και να μην απολυθεί κανένας επικουρικός ή συμβασιούχος γιατρός.

Στάση

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε για τη Δευτέρα τρίωρη στάση εργασίας (12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου). Την ίδια μέρα, ψηφίζεται πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.

Συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ (12.30 το μεσημέρι) στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα άλλα συλλαλητήρια που οργανώνει σε όλη τη χώρα, με αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Από την ΠΟΕΔΗΝ γίνεται λόγος για πλήγμα στο εισόδημα των πολιτών, στους μισθούς και στις συντάξεις: “Από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, φτάσαμε στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό λαϊκών πρώτων κατοικιών”, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας αναμένεται να αποφασίσει την Παρασκευή νέες κινητοποιήσεις.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο