Σε αναδρομική τροποποίηση της απόφασης του 2017 για τα όρια δαπανών στον ΕΟΠΥΥ, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Η σχετική απόφαση του Παύλου Πολάκη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και δημοσιεύεται παρακάτω. Περιλαμβάνει 127 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα σε σχέση με την αντίστοιχη του περασμένου Μαΐου, η οποία επίσης παρατίθεται πιο κάτω.

Με μία πρόχειρη ματιά, η απόφαση για τα “Επιτρεπόμενα όρια δαπανών του ΕΟΠΥΥ για παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας από συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους και για παροχή ιατροτεχνολογικών προϊόντων και συμπληρωμάτων ειδικής διατροφής από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ κατασκευαστές, εισαγωγείς, διανομείς/προμηθευτές, έτους 2017”, προβλέπει τα εξής:

Παραμένει αμετάβλητο το “πλαφόν” στους κωδικούς που αφορούν τις ιδιωτικές κλινικές (265 εκατομμύρια ευρώ), τα Κέντρα Αποκατάστασης (54 εκατομμύρια), τις ψυχιατρικές κλινικές (50 εκατομμύρια), τις διαγνωστικές εξετάσεις (350 εκατομμύρια), την ειδική διατροφή (20 εκατομμύρια) και τους φυσικοθεραπευτές (70 εκατομμύρια).

Είναι μειωμένο στους κωδικούς που αφορούν φορείς υποστήριξης αναπηρίας (47 από 50 εκατομμύρια ευρώ), ιατρικές υπηρεσίες (104 από 110 εκατομμύρια ευρώ), αιμοκάθαρση (140 από 155 εκατομμύρια ευρώ) και πρόσθετη περίθαλψη (43 από 90 εκατομμύρια).

Αύξηση

Είναι αυξημένο στον κωδικό που αφορά το υγειονομικό υλικό (194 από 170 εκατομμύρια ευρώ), ενώ περιλαμβάνεται και πλαφόν 80 εκατομμυρίων ευρώ για την ειδική αγωγή, το οποίο δεν υπήρχε στην προηγούμενη απόφαση.

Με τη νέα απόφαση, το σύνολο των “κλειστών” προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ ανέρχεται συνολικά στο 1,34 δισ. ευρώ, έναντι 1,47 δισεκατομμυρίου στην απόφαση του περασμένου Μαΐου.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Αόρατος δολοφόνος": Οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες της ακραίας ζέστης
Ο γιατρός Αδριανός Γολέμης θα είναι ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης [βίντεο]
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου