Διευκρινίσεις για τον τρόπο δήλωσης της προϋπηρεσίας από τους συμβεβλημένους στην προκήρυξη για τις 2.800 οικογενειακούς γιατρούς, έδωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Με εγκύκλιό του, ο Σωτήρης Μπερσίμης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τα εξής:

Οι ήδη συμβεβλημένοι ιατροί ειδικοτήτων Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλλουν αιτήσεις για την ένταξή τους στους οικογενειακούς ιατρούς.

Διευκρινίσεις, καθώς και το χρονοδιάγραμμα λήξης των υφιστάμενων συμβάσεων των παραπάνω ειδικοτήτων θα δοθούν σε επόμενες ανακοινώσεις.

Σε ό,τι αφορά το κριτήριο κατάταξης (αριθμός 6 “Εμπειρία από παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε δημόσιο ασφαλιστικό φορέα κατά τα προηγούμενα δύο έτη”), επισημαίνεται ότι:

Δήλωση

Για τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, απαιτείται μόνο υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 του υποψηφίου επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία θα αναφέρεται ότι έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ως ιατρός ειδικότητας “Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας ή Παιδιατρικής από – χρονικό διάστημα –“.

Σύμφωνα με τον κ. Μπερσίμη, για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, η επιβεβαίωση της δήλωσης εμπειρίας στον ΕΟΠΥΥ θα γίνει αυτεπάγγελτα από τον Οργανισμό.

Για εμπειρία από παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε άλλο δημόσιο ασφαλιστικό φορά απαιτείται βεβαίωση του φορέα.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;