Τελείωσε, έπειτα από 20 χρόνια, το καθεστώς των εργολάβων καθαριότητας στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Έχει διακοπεί η σύμβαση με το εξωτερικό συνεργείο και έχουν υπογραφεί 280 ατομικές συμβάσεις εργασίας με 260 καθαρίστριες και 20 εργάτες.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση, η μετάβαση στη νέα μορφή των ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, ήταν εξαιρετικά ομαλή και χωρίς προβλήματα.

Οι προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τα ορισθέντα κριτήρια του άρθρου 63 του νόμου 4430/2016 και του άρθρου 107 του νόμου 4461/2017, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 21 του νόμου 2190/1994 και διαδικασίες υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ.

Στην πλειονότητά τους, οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν την Τρίτη, είναι τα ίδια πρόσωπα που απασχολούνταν μέχρι πρόσφατα στο συνεργείο καθαριότητας με το παλαιό καθεστώς.

Σύμφωνα με την κατατεθείσα από τις υπηρεσίες οικονομοτεχνική μελέτη, το προϋπολογισθέν δημοσιονομικό όφελος υπερβαίνει σε ετήσια βάση το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Μισθός

Ο μηνιαίος μισθός κάθε εργάτη ανέρχεται για παρεχόμενη εργασία έξι ωρών στο μικτό ποσό των 954,07 ευρώ και για εργασία οκτώ ωρών, στο μικτό ποσό των 1.272,10 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ανθυγιεινού επιδόματος και του επιδόματος δύο ανηλίκων τέκνων.

Η διοίκηση αναφέρει πως οι εργαζόμενοι, ανταποκρίθηκαν μαζικά στις νέες διαδικασίες πρόσληψης.

Το προηγούμενο διάστημα, είχαν υποστεί μία σειρά από προβλήματα, όπως ετεροχρονισμένες πληρωμές και αβεβαιότητα.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο