Ένταση μεταξύ προσκείμενων στην κυβέρνηση στελεχών, προκαλεί η διαδικασία υπογραφής συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και οικογενειακών γιατρών.

Ιστοσελίδα νοσοκομειακών γιατρών που στηρίζει το κυβερνών κόμμα επιτίθεται κατά του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη, εκφράζοντας τη διαφωνία του κλάδου με τη διαδικασία.

Οι συντάκτες του “ygeianet” χαρακτηρίζουν τις συμβάσεις “καθόλου ικανοποιητικές για τους γιατρούς”, εκτιμώντας πως “εμφανίζουν πολλά στοιχεία απαξίωσης”.

Πριν την ανακοίνωση των συμβάσεων – αναφέρουν – ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης πραγματοποίησε μία, μάλλον εθιμοτυπική, συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Σύμφωνα με τους γιατρούς, στη συνάντηση ούτε διαπραγμάτευση έγινε, ούτε συμφωνήθηκε οτιδήποτε.

Στη συνέχεια – τονίζουν – ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε μονομερώς τους όρους των συμβάσεων, βάσει των οποίων οι γιατροί θα αμείβονται λιγότερο από 1 ευρώ για κάθε πολίτη που θα εγγράφεται στη λίστα:

“Ορθά ο ΠΙΣ ζήτησε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη σύμβαση και να υπάρξει συλλογική διαπραγμάτευση, μιας και τώρα οδηγούμαστε σε ατομικές συμβάσεις για τις οποίες δεν υπάρχει το δίχτυ προστασίας ενός συλλογικού φορέα”, αναφέρεται στην ανάρτηση.

Οι συντάκτες της κάνουν λόγο για “σκηνικό ανάλογο του 2011”, στις παραμονές, δηλαδή, λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ.

Υπογραμμίζουν πως το ίδιο ζήτησαν και οι περισσότεροι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, με ορισμένους να καλούν τους γιατρούς να μην υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος και να μην υπογράψουν τις νέες συμβάσεις.

Ευθύνες

Και το 2011 – σημειώνουν – οι Ιατρικοί Σύλλογοι είχαν καλέσει τους γιατρούς να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις:

“Eντούτοις, η ανάγκη και οι προτροπές αυτών που συγκρότησαν την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ), οδήγησαν 5.500 γιατρούς να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ”.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, η Ένωση έχει σήμερα “περάσει σφουγγάρι στο παρελθόν” και εμφανίζεται ως τιμητής των πάντων...

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία