Πραγματοποιήθηκε χθές στην Αθήνα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής ΕΛ.Ε.Φ.Ι (Hellenic Society of Pharmaceutical Medicine). Η ΕΛ.Ε.Φ.Ι. είναι επιστημονική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το έτος 1991 με έδρα την Αθήνα.

Η πρόεδρος της Εταιρείας, κα Βαρβάρα Μπαρούτσου,  έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, εστιάζοντας παράλληλα στα κύρια και τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Εταιρεία. Η κα Μπαρούτσου, τόνισε ανάμεσα στα άλλα, ότι στόχος είναι η έμφαση στην εξειδικευμένη γνώση της φαρμακευτικής ιατρικής  και η μεταφορά της γνώσης σε όλους τους επαγγελματίες Υγείας. «Η ειδική αυτή γνώση, η εμπειρία αλλά και οι κανόνες της ορθής πρακτικής και ηθικής γύρω από αυτά τα θέματα, μπορούν να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην έρευνα και εφαρμογή της  καινοτομίας σαν  θεραπευτική επιλογή και λύση για τους ασθενείς μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μπαρούτσου, προσθέτοντας ότι όλοι στην φαρμακευτική ιατρική δουλεύουν για τον ασθενή.

Στόχος της ΕΛ.Ε.Φ.Ι είναι, να σημειώσουμε, η διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, όπως το 3ο Συνέδριο της Ελληνικής Φαρμακευτικής ιατρικής που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2017, αλλά και το Φροντιστήριο κλινικών μελετών που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2017. Το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν επίσης τα πρώτα webinars για την προετοιμασία των ενδιαφερομένων σε ό,τι αφορά την εξειδίκευση στην Φαρμακευτική Ιατρική. Για το 2018 θα διοργανωθούν  φροντιστήρια για τη φαρμακοεπαγρύπνηση, για νέες κλινικές μελέτες, και το market access, ενώ θα γίνει μια ημερίδα για την έρευνα.

Η ΕΛ.Ε.Φ.Ι  μεριμνά για την  δημιουργία ευκαιριών εκπαίδευσης και διάκρισης των μελών της που συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας, με πρόσφατο παράδειγμα την απονομή της διεθνούς υποτροφίας IFAPP στο μέλος της, κα Σοφία Τράντζα. Στόχος, τέλος, της Εταιρείας είναι και η ενημέρωση των μελών της μέσω του περιοδικού «Αρχεία Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής» που παραθέτει τις τάσεις και τους προβληματισμούς γύρω από την βιοιατρική έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία για την ανάπτυξη, έγκριση και χρήση των νέων και προηγμένων θεραπειών.   

Ανακεφαλαιώνοντας, αναφέρουμε τους σκοπούς ίδρυσης της ΕΛ.Ε.Φ. Ι

  • Η προαγωγή και η ανάπτυξη των επιστημονικών εν γένει δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη φαρμακευτική βιομηχανία και ιδίως την κλινική έρευνα, τις κανονιστικές υποθέσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη και κυκλοφορία των φαρμακευτικών σκευασμάτων και η φαρμακοεπαγρύπνηση.
  • H προαγωγή και κατοχύρωση της επιστημονικής και επαγγελματικής εξελίξεως των μελών της.
  • Η ανάπτυξη και καλλιέργεια των σχέσεων και επαφών με κρατικές υπηρεσίες, διακρατικούς οργανισμούς, άλλες επιστημονικές εταιρείες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
  • Η οργάνωση εθνικών και διεθνών ημερίδων-συμποσίων και συνεδρίων.
  • Η συμμετοχή δια αντιπροσώπων της σε επιστημονικές εταιρείες συναφούς αντικειμένου στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 

Η ΕΛ.Ε.Φ.Ι. δέχεται ως μέλη ιατρούς, φαρμακοποιούς ή πτυχιούχους βιολογικών επιστημών, οι οποίοι ασχολούνται με κλινικές μελέτες (έρευνα), φαρμακοεπαγρύπνηση, εγκρίσεις φαρμάκων, κ.λπ.

 Περισσότερα  http://www.elefi.gr 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος
Ο FDA ενέκρινε νέο φάρμακο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος γυναικών
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους