Την ανάγκη να υπάρχει διαφάνεια και αμοιβαία εμπιστοσύνη, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών, επισημαίνει το προεδρείο του Pharma Innovation Forum (PIF).

Σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, το PIF που εκπροσωπεί μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, ανακοίνωσε την Τρίτη τα εξής:

“Με δεδομένη την επικαιρότητα των ημερών, και ως φορέας που κατ’ εξοχήν εκπροσωπούμε την καινοτομία και την έρευνα στο χώρο του φαρμάκου, οφείλουμε να επισημάνουμε τη βασική Αρχή που πρεσβεύουμε: Να έχει κάθε ασθενής απρόσκοπτη πρόσβαση στις πλέον σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπείες.

Για να πετύχουμε το στόχο αυτό, οφείλουμε να συνεργαζόμαστε από κοινού όλοι οι αρμόδιοι φορείς της αγοράς φαρμάκου, συμπεριλαμβανομένων των αρμόδιων θεσμικών οργάνων της Πολιτείας και φυσικά των ίδιων των ασθενών.

Η επιτυχία της κοινής αυτής προσπάθειας μπορεί μόνο να εξασφαλιστεί μέσα από σχέσεις διαφάνειας, υπευθυνότητας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης όσων τη στηρίζουν.

Στο πλαίσιο αυτό, η τήρηση της νομιμότητας και η στήριξή της είναι για μας αυτονόητη. Η Δικαιοσύνη αποτελεί το βασικό πυλώνα που προσδίδει ασφάλεια, σταθερότητα και κατ’ ουσία νόημα στην προσπάθεια να επιτυγχάνεται ο κοινός για όλους στόχος”.

Το PIF εκπροσωπεί 23 ηγέτιδες εταιρείες έρευνας και ανάπτυξης, οι οποίες συνεργάζονται με απώτερο σκοπό την κάλυψη των ιατρικών αναγκών Ελλήνων ασθενών, ώστε να τους βοηθήσουν να έχουν μία μακρόχρονη, υγιή και παραγωγική ζωή.

Αγορά

Οι εταιρείες μέλη του αντιπροσωπεύουν το 60% της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς και την πλειονότητα των εγχώριων επενδύσεων σε διεθνείς κλινικές μελέτες, με πάνω από 90 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, απασχολώντας 3.000 υψηλά καταρτισμένους επαγγελματίες.

Σκοπός του είναι να χρησιμοποιηθεί η παγκόσμια εμπειρία και να διασφαλιστεί πως οι Έλληνες ασθενείς θα έχουν επαρκή και έγκαιρη πρόσβαση στη θεραπεία που χρειάζονται.

Σύμφωνα με το καταστατικό του, δέσμευσή του είναι να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός δίκαιου, δημοκρατικού, διαφανούς, σταθερού και βιώσιμου συστήματος υγείας, που παράλληλα θα επιβραβεύει την καινοτομία.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και η 31η διημερίδα ‘’Στέφανος Χατζηγιάννης’’
Δύο αδέλφια κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα επί 15 μέρες στο νοσοκομείο Ζακύνθου
Πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης στο φάρμακο για ευπαθείς ομάδες στην Πελοπόννησο