Ο Καθηγητής Βασίλειος Ζέρρης και η Ομάδα του, αντιμετώπισε με επιτυχία στο Ιασώ Παίδων μια μικρή ασθενή, τη Μαριλένα, που ταλαιπωρείτο από πολύπλοκη παιδιατρική σκολίωση και καθήλωση νωτιαίου μυελού. Το δεκατριάχρονο κορίτσι έχει διαγνωσθεί με ένα παγκοσμίως σπάνιο σύνδρομο - το Σύνδρομο Οκαμότο - μετά τη γέννησή του.

Τους τελευταίους μήνες λόγω της προοδευτικά ταχέως επιδεινούμενης σκολίωσης απώλεσε ουσιαστικά τη δυνατότητα της βάδισης. Μετά από ένα εξαιρετικά πολύπλοκο και πολύωρο χειρουργείο, η νευροχειρουργική ομάδα κατόρθωσε να απελευθερώσει το νωτιαίο μυελό και να επιτύχει σπονδυλοδεσία πολλών επιπέδων.

Η μικρή ασθενής έχει ήδη εξέλθει του νοσοκομείου, έχει  κινητοποιηθεί και οι γιατροί είναι πλέον βέβαιοι για την καλή έκβαση και την οριστική αποφυγή καθήλωσής της σε αναπηρικό αμαξίδιο. Τη νευροχειρουργική ομάδα των Καθηγητών Βασίλειου Ζέρρη και Gerhard Friehs, πλαισίωσε και ο  εξειδικευμένος στην παιδιατρική σκολίωση νευροχειρουργός κ. Steven Hwang από το Shriners Hospitals for Children της Φιλαδέλφεια, ο οποίος ταξίδεψε από τις ΗΠΑ μετά από πρόσκληση του Καθηγητή Ζέρρη. Αξίζει να σημειωθεί πως όλη η νευροχειρουργική ομάδα εργάστηκε pro bono.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απειλή για εγκύους και νεογνά η αύξηση της θερμοκρασίας [ελληνική μελέτη]
Οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ¨Πέμπτης
Ποιες χώρες θεωρούνται κορυφαίες στον ιατρικό τουρισμό