Μία μαραθώνια συνεδρίαση ξεκινά το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή, με αντικείμενο την πολύκροτη υπόθεση Novartis.

Θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα ερευνήσει την εμπλοκή δέκα πολιτικών προσώπων.

Πρόκειται για τους: Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Μάριο Σαλμά.

Η συνεδρίαση θα διαρκέσει όσο χρειαστεί, προκειμένου να ληφθεί απόφαση από την Ολομέλεια.

Θα αφορά τα διαδικαστικά και τις δέκα κάλπες ή τη μία κάλπη, ενώ θα μιλήσουν οι εννέα εκ των δέκα εμπλεκόμενων, καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα απουσιάζει και θα στείλει υπόμνημα.

Θα μιλήσουν, επίσης, οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Υγείας, οι αναπληρωτές τους, εννέα εισηγητές από τις αντίστοιχες κοινοβουλευτικές ομάδες (οκτώ κόμματα και οι ανεξάρτητοι) και 16 βουλευτές (6 ΣΥΡΙΖΑ, 3 ΝΔ, 1 από τα υπόλοιπα κόμματα).

Μηνύσεις

Η συζήτηση γίνεται σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, με τις μηνύσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

Θα είναι και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας. Η κυβέρνηση φαίνεται να υιοθετεί τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, ενώ η αντιπολίτευση και οι εμπλεκόμενοι κάνουν λόγο για σκευωρία.

Η κυβέρνηση προτείνει να στηθούν δέκα κάλπες και η ΝΔ μία κάλπη, θεωρώντας πως το κύριο αντικείμενο της προανακριτικής είναι να διαπιστώσει εάν έχουν παραγραφεί ή όχι τα αδικήματα.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο