Σε εξαιρετικά θετικό και εποικοδομητικό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες διαβουλεύσεις μεταξύ της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Συμμόρφωσης και Διαμεσολάβησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) και του νεοδιορισθέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού, επί της οδού Λυκαβηττού 1 στην Αθήνα.

Σκοπός των διήμερων αυτών συζητήσεων ήταν η από κοινού εξεύρεση λύσης προκειμένου να αποφευχθεί ο υπαρκτός κίνδυνος αποπομπής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τους κόλπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Η σχετική απόφαση για το μέλλον του Ε.Ε.Σ. πρόκειται να ληφθεί στη Γενεύη, στις 8 Μαρτίου  2018.

Η επίλυση του κρίσιμου αυτού ζητήματος αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Είναι προφανές ότι τυχόν αποβολή του Ε.Ε.Σ. από το Διεθνές Ερυθροσταυρικό Κίνημα θα έχει βλαπτικές συνέπειες τόσο για το κύρος της χώρας μας όσο και για τους χιλιάδες ευάλωτους συνανθρώπους μας που υποστηρίζονται σε σταθερή βάση από τα επαγγελματικά στελέχη και τους εθελοντές του Οργανισμού.

Εκ μέρους του Ε.Ε.Σ. στη συνάντηση της Πέμπτης 1 Μαρτίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος και Πρέσβης ε.τ. κ. Αλέξης Αλεξανδρής,  ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Σ. Ανδρικόπουλος και οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα, Σεραφείμ Σεφεριάδης και Χριστίνα Χαρατσάρη - Βαληνάκη. Το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Μαρτίου υπήρξε συνολική ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ., με την επιπλέον συμμετοχή του Ταμία κ. Ιωάννη Χαραλαμπάκη, του Εφόρου Υλικού κ. Παναγιώτη Ρουμπή, των Συμβούλων κ.κ. Εμμανουήλ Μουζάκη, Χαράλαμπου Γεωργακόπουλου, Παναγιώτας Νικολοπούλου, Μαρίας – Αρετής Προβοπούλου, Αικατερίνης Τούτουζα και Παναγιώτη  Μεντζελόπουλου.

Εκ μέρους της Επιτροπής Συμμόρφωσης και Διαμεσολάβησης της Δ.Ο.Ε.Σ. επισκέφθηκαν τη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχουν στις συζητήσεις ο Επικεφαλής-Εισηγητής της Επιτροπής για την Ελλάδα Dr. Wolfgang Kopetzky, ο Διευθυντής Διοίκησης και Υποστήριξης του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Frank Morhauer και η Ανώτατη Περιφερειακή Σύμβουλος για την Ευρώπη κ. Rudina Pema, ενώ σε αυτές συμμετείχαν επίσης ο Νομικός Σύμβουλος της Δ.Ο.Ε.Σ. κ. Φατούρος, καθώς και δύο διερμηνείς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ενωση Ασθενών Ελλάδος: Η Θεσσαλονίκη, γέφυρα στα δικαιώματα των ασθενών
Ηλίας Μόσιαλος: Γιατί θα αποτύχει ο προσωπικός γιατρός - Τα δομικά προβλήματα του ΕΣΥ
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος