Σε ασφυξία έχουν οδηγήσει το νοσοκομείο “Αττικόν” οι σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και το αυξημένο βάρος κατά την εφημερία.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων, στους διαδρόμους του νοσηλευτικού ιδρύματος αναπτύσσονται πάνω από 100 ράντζα, τα οποία αντιστοιχούν με τη δυναμικότητα άλλων τεσσάρων ή πέντε κλινικών!

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεκάδες ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, λόγω πληρότητας των εναπομεινάντων κλινών εντατικής θεραπείας.

Τα προβλήματα εντείνονται από τις 350 και πλέον κενές οργανικές θέσεις προσωπικού, ενώ ο μαγνητικός τομογράφος παραμένει εκτός λειτουργίας.

Το προεδρείο του σωματείου, οργάνωσε κινητοποίηση, με αίτημα την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τα ράντζα.

Οι βάρδιες – σημειώνει – δεν βγαίνουν και τα τμήματα έχουν γίνει επικίνδυνα για τις συνθήκες νοσηλείας.

Εξακολουθεί η στέρηση αδειών και ρεπό, οι συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα που προστίθενται στη μισθολογική εξαθλίωση, την περικοπή εφημεριών και υπερωριών, τις απλήρωτες βάρδιες, το πάγωμα ακόμα και νόμιμων αποφάσεων μετατάξεων από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Ωράριο

Τα ωράρια εργασίας παραβιάζονται και – σύμφωνα με τους εργαζόμενους – το ίδιο άτομο ενδέχεται να κάνει δέκα νυχτερινές βάρδιες σε έναν μήνα.

Την ίδια ώρα, οι νοσηλείες για τμήματα των 32 κλινών, στις οποίες προστίθενται και ράντζα, πραγματοποιούνται ακόμη και στην πρωινή βάρδια από δύο νοσηλευτές και σπουδαστές.

“Αρνούμαστε να μας εκβιάζουν να πραγματοποιούμε εισαγωγές σε ένα νοσοκομείο που είναι ήδη πλήρες (100%)”, αναφέρουν οι εργαζόμενοι, για να σημειώσουν:

“Τα νοσοκομεία δεν είναι αποθήκες. Τέρμα στα ράντζα και τις υπεράριθμες νοσηλείες”.

Μεταχείριση

Ζητούν από το υπουργείο Υγείας να φροντίσει άμεσα για την ασφαλή, ανθρώπινη και πολιτισμένη μεταχείριση των ασθενών.

Διεκδικούν αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κλινών του ΕΣΥ σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων (Λοιμωδών).

Ζητούν, επίσης, δημιουργία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αθήνα, άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών και τεχνικού και λοιπού προσωπικού.

Δημ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο