Έτοιμη ακούγεται ότι είναι η μελέτη για την κατασκευή του εξειδικευμένου μεταμοσχετικού κέντρου σε χώρο παράπλευρο με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και αναμένεται η ανακοίνωσή της επένδυσης. Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν κάποιες διαφωνίες ως προς το αντικείμενο που πρέπει να έχει το νέο κέντρο.

Συγκεκριμένα, κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να παρεκκλίνει από το βασικό αντικείμενο του Ωνασείου  που είναι η καρδιά και οι πνεύμονες, ενώ άλλοι επιμένουν ότι στις μεταμοσχεύσεις πρέπει να προστεθούν και τα νεφρά. 

Πηγές, πάντως, επισημαίνουν ότι ο χρόνος κατασκευής του κέντρου έχει πλησιάσει και θα αφορά μία επένδυση της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ. Το κέντρο θα καταλαμβάνει περί τα 13.000 τ.μ.

Θυμίζουμε ότι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στοίχισε σε σημερινές τιμές περί τα 150 εκατ. ευρώ, ενώ καταλαμβάνει έκταση κάτι περισσότερο από 21.000 τ.μ. 
 
Ο σχεδιασμός του νοσοκομείου - δυναμικότητας 127 κλινών - βασίζεται στις σύγχρονες αρχιτεκτονικές αντιλήψεις και τεχνικές προδιαγραφές που διέπουν τις μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες. Διαθέτει μονάδες εντατικής θεραπείας, ημιεντατικής θεραπείας, θεραπείας εμφραγμάτων, αιμοδυναμικά εργαστήρια, παιδοκαρδιοχειρουργική νοσηλευτική μονάδα, καρδιοχειρουργική νοσηλευτική μονάδα, καρδιολογική νοσηλευτική μονάδα και εργαστήριο ηλεκτροφυσιολογίας και βηματοδότησης. Επίσης, λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία, κλινικά εργαστήρια και διαγνωστικά τμήματα. 

Έως το τέλος του 2014 είχαν πραγματοποιηθεί 130 εμφυτεύσεις συστημάτων υποστήριξης κυκλοφορίας (τεχνητή καρδιά) και 144 συνολικά μεταμοσχεύσεις καρδιάς ή πνεύμονος. Η επιβίωση των μεταμοσχεύσεων καρδιάς φθάνει το 94% το πρώτο έτος και το 70% στη δεκαετία, ποσοστά από τα υψηλότερα διεθνώς. 

Έως το τέλος του 2014, στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκαν περισσότερα από 151.000 περιστατικά, πραγματοποιήθηκαν περίπου 38.000 καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, καθετηριάστηκαν πάνω από 92.600 περιστατικά στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και το Εργαστήριο Επεμβατικής Ηλεκτροφυσιολογίας, έγιναν πάνω από 1.420.000 ιατρικές επισκέψεις ή διαγνωστικές καρδιολογικές εξετάσεις στα Εξωτερικά Ιατρεία, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 10.595.000 αιματολογικές εργαστηριακές εξετάσεις, καθώς και περισσότερες από 451.000 ιατρικές απεικονιστικές εξετάσεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο