Για νίκη απέναντι στον νόμο Κατρούγκαλο, κάνουν λόγο γιατροί και φαρμακοποιοί σχετικά με την υπό έκδοση απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε παράνομη την ένταξη ελεύθερων επαγγελματιών και την εισφορά του 20%.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης σχολίασε την Τρίτη πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες είχαν προσφύγει κατά του νόμου Κατρούγκαλου:

“Δικαιώνεται έτσι ο ΙΣΑ, που μαζί με άλλους μεγάλους επιστημονικούς συλλόγους προσέφυγε στο ΣτΕ. Πρόκειται για ένα αισιόδοξο μήνυμα, μία ανάσα για τον μαχόμενο ιατρό που τη δύσκολη αυτή περίοδο δίνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης”.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, η απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο και όλα τα παραπάνω προκύπτουν από σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο.

Φαρμακοποιοί

Σε ανάλογο ύφος είναι και το σχόλιο του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κυριάκου Θεοδοσιάδη:

“Θα αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη αν επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την ένταξη των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ καθώς και τον υπολογισμό της εισφοράς του ΕΦΚΑ με βάση το εισόδημα που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ο ΠΦΣ ήταν από τους πρώτους φορείς που προσέφυγαν κατά του νόμου Κατρούγκαλου δίδοντας μάχη για την κατάργησή του, καθώς ήταν σαφής από την πρώτη στιγμή εφαρμογής του ότι θα φέρει ενώπιον μιας νέας οικονομικής καταστροφής τα ήδη μαστιζόμενα από την πολιτική των μνημονίων φαρμακεία.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ, ο νόμος Κατρούγκαλου θα πρέπει να μπει στα αρχεία της αποτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης”.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο