Τις προϋποθέσεις αδειοδότησης δημόσιων κολυμβητικών δεξαμενών, ορίζει με εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας.

Ο Γιάννης Μπασκόζος διευκρινίζει πως για να λειτουργήσει δημόσια πισίνα απαιτείται άδεια η οποία εκδίδεται από τον Δήμο.

Εξαιρούνται οι πισίνες που λειτουργούν εντός τουριστικών καταλυμάτων, για τις οποίες εφαρμόζονται διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Τουρισμού.

Για τη χορήγηση της άδειας ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτηση προς την αρμόδια υπηρεσία με πλήρη τεχνικά στοιχεία της πισίνας σε τρία αντίγραφα (έκθεση, υπολογισμός, σχεδιαγράμματα) υπογεγραμμένα από διπλωματούχο μηχανικό.

Η υγειονομική υπηρεσία της οικείας Περιφερειακής Ενότητας προβαίνει στη θεώρησή τους, έπειτα από αξιολόγηση ότι τηρούνται οι σχετικές διατάξεις. Τα εγκρίνει, δε, οριστικώς, έπειτα από επιθεώρηση και έλεγχο στην εγκατάσταση της πισίνας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπασκόζο, στο υπουργείο Υγείας έχουν γίνει αναφορές πως με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Άσκησης Δραστηριοτήτων και Ελέγχων (ΟΠΣ – ΑΔΕ) παρέχεται η δυνατότητα αίτησης γνωστοποίησης για δημόσια κολυμβητική δεξαμενή.

Για τον λόγο αυτό, η εγκύκλιος κοινοποιείται και στη Διεύθυνση Αδειοδότησης Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Πάρκων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Το υπουργείο Υγείας ζητεί να μην παρέχεται τη δυνατότητα πρόσβασης στην περίπτωση των δημόσιων κολυμβητικών δεξαμενών μέσω του ΟΠΣ – ΑΔΕ.

ΟΠΣ 

Το ΟΠΣ – ΑΔΕ στοχεύει στην εφαρμογή και υποστήριξη της συνολικής διαδικασίας αδειοδότησης και ελέγχου της οικονομικής δραστηριότητας.

Καθορίζει τη διαδικασία γνωστοποίησης και έγκρισης, καθώς και την υποστήριξη του προγραμματισμού και υλοποίησης της διαδικασίας ελέγχων, βάσει κριτηρίων διαχείρισης κινδύνων δημοσίου συμφέροντος.

Περιλαβάνει πληροφορίες σχετικά με τη γνωστοποίηση που έχει υποβάλει μία επιχείρηση, τις εγκρίσεις που έχουν εκδοθεί από το σύστημα, τους ελέγχους στους οποίους έχει υποβληθεί καθώς και το επίπεδο κινδύνου δημοσίου συμφέροντος της επιχείρησης.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Τουρισμός" υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]
Στον ορίζοντα εξέταση αίματος για την έγκαιρη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης