Καταγγελίες για εκφοβισμό συνεργατών του Παύλου Πολάκη, κάνει το σωματείο εργαζομένων στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχουν υποστεί πίεση και εκφοβισμό από μετακλητούς συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και από τη διοίκηση του Κέντρου.

Τούς ζητείται να καταθέσουν ψευδή στοιχεία, τα οποία θα εξυπηρετούν τις κομματικές σκοπιμότητες του κ. Πολάκη εναντίον πολιτικών αντιπάλων του.

Όπως αναφέρουν, απευθύνθηκαν στη γενική επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, στην οποία κατέθεσαν στοιχεία για παρανομίες που λαμβάνουν χώρα στο ΚΕΕΛΠΝΟ τα τελευταία τρία χρόνια, με αποκορύφωμα τα παράνομα 8 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε για 'υπηρεσίες' φύλαξης από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υπουργείο Υγείας ιδιωτική εταιρεία:

"Δυστυχώς, η γενική επιθεώρηση μέχρι σήμερα έχει κάνει το παν προκειμένου να μη διερευνήσει ούτε κατ’ ελάχιστο τις απόλυτα στοιχειοθετημένες καταγγελίες μας, τα δε μέλη του Κλιμακίου Ελέγχου που έχει συστήσει η Γενική Επιθεώρηση συμπεριφέρονται απέναντι στους εργαζόμενους περισσότερο καταχρηστικά ακόμα και από τους μετακλητούς του κ. Πολάκη, μεθοδεύοντας πολιτικές διώξεις την ίδια στιγμή που κλείνουν τα μάτια στα πραγματικά σκάνδαλα".

Καταγγελία

Στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι επισημαινουν τα εξής:

"Αποκορύφωμα των ανωτέρω είναι η καταγγελία που μας κατέθεσε στις 10 Απριλίου συνάδελφός μας, με την οποία ζητάει την προστασία του Σωματείου καθώς ο ίδιος κατά τη διάρκεια ένορκης κατάθεσής του στην Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης και ειδικότερα στα μέλη του Μεικτού Κλιμακίου Ελέγχου - που διερευνούν το καθεστώς απασχόλησης 23 ατόμων επί θητείας Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας - έπεσε θύμα εκφοβισμού, πίεσης και χειραγώγησης της κατάθεσής του προκειμένου να εξυπηρετήσει τις πολιτικές επιδιώξεις του κ. Πολάκη".

Παραθέτουν, δε, απόσπασμα από την έγγραφη καταγγελία του συναδέλφου τους, στο οποίο σημειώνονται τα εξής:

"...Η ανωτέρω στάση των ειδικών επιθεωρητών, η οποία ήταν διαρκής, παρατεταμένη και άκαμπτη, κυριολεκτικά με τρόμαξε επί προσωπικού, με εξουθένωσε απολύτως και το μόνο που ένιωθα εν τέλει ήταν φόβος, τάση παράδοσης σε αυτά που μου ζητούσαν οι ειδικοί επιθεωρητές καθώς και έντονη τάση άμεσης φυγής από τον χώρο. Έτσι, εν τέλει υπέγραψα ό,τι οι ειδικοί επιθεωρητές συνέταξαν και έφυγα σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση...".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια