Καταγγελίες για πολιτικές διώξεις εργαζομένων οι οποίοι ανέδειξαν τα προβλήματα με τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου, κάνει η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕΔΗΝ).

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται σε παραδειγματική τιμωρία όσων “σήκωσαν κεφάλι και ανέδειξαν τις αυταπόδεικτες ευθύνες της διοίκησης και της κυβέρνησης για την πρόσφατη κατάσταση των χειρουργείων”.

Επικαλείται το πόρισμα της επιτροπής “Πέτρου”, το παραμένει στα συρτάρια της διοίκησης του νοσοκομείου ως επτασφράγιστο μυστικό.

Τον Δεκέμβριο του 2016, είχε δημοσιοποιηθεί ο θάνατος γυναίκας έπειτα από εγχείρηση ρουτίνας, καθώς επίσης και ο κίνδυνος που αντιμετώπισαν άλλοι ασθενείς από μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Τα γεγονότα αυτά είχαν οδηγήσει σε αναστολή λειτουργίας επί μακρόν των χειρουργείων με απόφαση της διοίκησης.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως – με σκοπό την εκλογή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί – η διοίκηση, κατά παραγγελία της κυβέρνησης, υπέβαλε σειρά μηνύσεων σε βάρος της ΠΟΕΔΗΝ, γιατρών, φορέων και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Ζακύνθου, επειδή ανέδειξαν τα προβλήματα.

Οι διώξεις συνεχίζονται, σημειώνει χαρακτηριστικά, για να διευκρινίσει: Σειρά έχει η προϊσταμένη των χειρουργείων, που είναι και γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος:

“Εκδιώκεται από το χειρουργείο μετά από πιέσεις και απειλές που έχουν εκτοξευτεί σε βάρος της, επειδή αναδείκνυε τις ελλείψεις χειρουργικών υλικών, τα προβλήματα, τις δυσλειτουργίες των χειρουργείων”, αναφέρεται στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Στοχοποίηση

Από την Ομοσπονδία γίνεται λόγος σε ομολογία του διευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, ότι δεχόταν πιέσεις επί εννεάμηνο από τη διοίκηση για τιμωρητική μετακίνηση της εν λόγω προϊσταμένης, επειδή όπως παραδέχτηκε στοχοποιήθηκε από τον κ. Πολάκη.

Πρόκειται για προϊσταμένη με 25ετή εμπειρία χειρουργείου, η οποία γνωρίζει με ακρίβεια χιλιάδες εργαλεία και αναλώσιμα και συντέλεσε τα μέγιστα στο στήσιμο του χειρουργείου στο νέο νοσοκομείο.

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνεται πως πρόκειται για προκλητική συνδικαλιστική δίωξη, καθώς η συγκεκριμένη προϊσταμένη είναι παράλληλα ένα δραστήριο και μαχητικό μέλος του Συλλόγου εργαζομένων.

Για το θέμα έχει σταλεί έγγραφη αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα από τους γιατρούς του χειρουργικού τομέα (παρατίθεται πιο κάτω).

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει και άλλες κομματικές καθαιρέσεις προϊσταμένων, όπως της αιμοδοσίας, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η λειτουργία του τμήματος το οποίο για ένα χρόνο ήταν χωρίς γιατρό.

Δημ.Κ

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο