Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στους εργαζόμενους του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου η απόφαση της διοίκησης να ελέγχει πειθαρχικά όσους ταΐζουν αδέσποτα σκυλιά.

Σημειώνεται πως στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος κυκλοφορούν δεκάδες αδέσποτα, τα οποία βρίσκουν εκεί τροφή και νερό.

Όπως αναφέρεται στα τοπικά ΜΜΕ, σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται και επιθετικά προς εργαζόμενους και επισκέπτες.

Το πρόβλημα – σημειώνουν – δεν είναι πως ταΐζονται τα αδέσποτα, αλλά το ότι αφήνουν την τροφή τους στο ίδιο σημείο και τα σκυλιά, που λειτουργούν κυριαρχικά όταν είναι σε αγέλη, αντιδρούν σε κάθε “εισβολέα”.

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος εξέδωσε απόφαση (παρατίθεται πιο κάτω), σύμφωνα με την οποία θα ξεκινούν διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου για όποιον εργαζόμενο τα ταΐζει.

Οι εργαζόμενοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, ενώ σε καταγγελία προέβη και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει την απόφαση ως “ασύλληπτη”, τονίζοντας πως, αντί η διοίκηση να πάρει πρωτοβουλίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έβγαλε διάταγμα κατά του προσωπικού.

Στείρωση

Από την ΠΟΕΔΗΝ, προτείνεται να συγκεντρωθούν τα σκυλιά σε ειδικό χώρο και να υποβληθούν σε στείρωση:

“Αν είναι δυνατόν ένας συνάδελφος, που θα πράξει το αυτονόητο, να ταΐζει πεινασμένα σκυλιά, επειδή αδιαφορεί η dιοίκηση, θα υπόκεινται σε πειθαρχική δίωξη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

“Που αλλού συμβαίνει αυτό; “Ποιο πειθαρχικό δίκαιο προβλέπει ποινές για τους υπαλλήλους των νοσοκομείων, επειδή ταΐζουν σκυλιά;”, αναρωτιέται το προεδρείο της Ομοσπονδίας, σχολιάζοντας πως τα πεινασμένα σκυλιά είναι πολύ πιο επιθετικά…

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Long CoViD και δύσπνοια [μελέτη]