Αρνητικά σχόλια κατά ανακοίνωσης του υπουργείου Υγείας για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στην Ελληνική Εταιρεία Γενικής – Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ), κάνουν οι παθολόγοι.

Με ανακοίνωσή της, το προεδρείο της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδας (ΕΕΠΕ) εκφράζει την έκπληξή του για Δελτίο Τύπου του γενικού γραμματέα Σταμάτη Βαρδαρού (φωτό δεξιά).

Με το Δελτίο Τύπου, που παρατίθεται πιο κάτω, ο κ. Βαρδαρός ενημερώνει για το ποιός είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ, παραθέτοντας και ορισμένα ευνοϊκά σχόλια για την παρουσία του στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ενδεικτικό είναι το σχόλιο του προέδρου της ΕΕΠΕ Ευάγγελου Τούλη (φωτό αριστερά):

“Αφού μας τον παρουσιάζει ως πρωτοπόρο στο χώρο της Γενικής Ιατρικής, σε μια χώρα που δεν υπάρχει αξιολόγηση, στο τέλος μας ανακοινώνει ότι προσβλέπει στη μεταξύ τους συνεργασία και στην κοινή κατεύθυνση ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας”.

Εντυπωσιασμένοι

Το προεδρείο της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων δηλώνει εντυπωσιασμένο από τη στενή σχέση που έχουν αναπτύξει οι δύο πλευρές, την ώρα που δεν εξεδόθη και ούτε ανακοινώθηκε δημοσίως καμία παρόμοια ανακοίνωση για αποτελέσματα εκλογικών διαδικασιών των Παιδιάτρων ή Παθολόγων:

“Θεωρούμε το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου ως μια κακή σύμπτωση και περιμένουμε επισήμως πρόσκληση, ώστε να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, καθώς και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Εκτός και αν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν υπολογίζει την ειδικότητα της Παθολογίας ως βασικό πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας μας”, σημειώνεται σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο κ. Τούλης και ο γενικός γραμματέας της ΄Ένωσης Σόλων Κωτούλας.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;