Η εταιρεία Oceanis Filyra διοργάνωσε την Τρίτη 22 Μαΐου  πολιτιστική εκδήλωση στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πλάκα, με θέμα «Η Ιστορία της Ιατρικής από την Αρχαιότητα έως Σήμερα».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Υγείας IMTJ Medical Travel Summit and Awards 2018, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα και αποτελεί εφαλτήριο για το μέλλον του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς και ομιλίες του Keith Pollard, Αρχισυντάκτη του IMTJ και του Διοικητικού Διευθυντή της LaingBuisson International,  ο οποίος αναφέρθηκε με παραδείγματα από την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία στην γοητεία που ασκεί στους τουρίστες-θαυμαστές της Ελλάδας  η ιστορικότητα της χώρας μα  και η φιλοσοφία της Ζωής, της Υγείας, του Έρωτα και του Θανάτου της Ελληνικής Αρχαιότητας.

Ο Πρόεδρος της Elitour Γιώργος Πατούλης, συνδιοργανωτής του συνεδρίου υποδέχθηκε από ελληνικής πλευράς τους συνέδρους με την ακόλουθη ομιλία

«Αξιότιμοι Διεθνείς προσκεκλημένοι του IMTJ συνεδρίου

Με μεγάλη  χαρά σας υποδέχομαι σε ένα από τα πιο συμβολικά  σημεία της Αθήνας,  με τη θέα της Ακρόπολης να κυριαρχεί στις αισθήσεις μας.

Οι μνήμες που έχουμε όλοι ως άνθρωποι για τον Πολιτισμό, και  που στα βάθη του χρόνου χάραξαν οι προγονοί μας για την εξέλιξή του, εμπεριέχουν σίγουρα εικόνες όπως ο Παρθενώνας. Εικόνες που συνοδεύουν έννοιες όπως πάθος, αγώνας, ελευθερία, δημοκρατία, επιστήμη.

Καθόλου τυχαία, εκατομμύρια ταξιδιωτών  που διαρκώς αυξάνονται , επιλέγουν  να διασχίσουν τεράστιες αποστάσεις  και να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα  για να βρεθούν στην Αθήνα και την Ακρόπολη. Η θέα της και μόνο,  δείχνει να συμβάλλει στην ευφορία του εγκεφάλου, όπως δείχνουν οι έρευνες για την επίδραση της τέχνης και των μνημείων στις εγκεφαλικές περιοχές της χαράς.

Το επιβεβαιώνουν άλλωστε καθημερινά οι  ταξιδιώτες που επιλέγουν την Ελλάδα και την Αθήνα με προσμονή χαράς, εκρήξεις χαράς κατά την επίσκεψη τους, όπως αποτυπώνουν στα κοινωνικά δίκτυα, και ανάμνηση  χαράς  όταν επιστρέφουν στη χώρα τους.

Το ζητούμενο, δηλαδή,  του Wellbeing Travel σήμερα, που είναι η φιλοσοφία μας για τον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας της Ελλάδας:  να αναδείξουμε τους πολλαπλούς  παράγοντες που συνθέτουν αυτόν τον τόσο ευεξιακό τόπο, ώστε με τον Τουρισμό Υγείας να προσφέρουμε στους ταξιδιώτες ένα αξιόπιστ  και αποτελεσματικό για την Υγεία τους  ταξίδι, καθιστώντας μας  «αναζωογονητικό» προορισμό.

Σας υποδεχόμαστε εδώ, σε αυτό το σημείο του θεμέλιου λίθου του πολιτισμού και  της αρχαίας γνώσης για τον άνθρωπο,  για να σας πλοηγήσουμε σε εικόνες και ευρήματα εδώ που ξεκίνησε η ίδια η Ιατρική, και ο Ιατρικός Τουρισμός για τον κόσμο.

Όραμά μας, αυτόν  τον πλούτο της πληροφορίας για τις Αρχαίες ρίζες της Ιατρικής, να τον προσφέρουμε στον ταξιδιώτη  του κόσμου, και όχι μόνο.

Και στους  αυριανούς  γιατρούς  της διεθνούς κοινότητας, τους σημερινούς φοιτητές των διεθνών πανεπιστημίων της Ιατρικής, αλλά και της Κλασικής Ελλάδας, με τους οποίους θα θέλαμε να αλληλεπιδρούμε με αυτό τον τρόπο, για  ενισχύουμε και να αναβαθμίζουμε  διαρκώς το δίκτυο του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας».

Ακολούθησε μια σύντομη παρουσίαση των υπηρεσιών και του οράματος της Oceanis Filyra, καθώς και μια σύντομη ιστορική αναδρομή της ιατρικής από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει τη διαχρονική αξία του Ιατρικού Τουρισμού που ξεκίνησε στους αρχαίους χρόνους από την Ελλάδα,  να επισημάνει το πολιτισμικό πλαίσιο συγκρότησης της Ιατρικής και του Τουρισμού Υγείας, καθώς και να φέρει σε επαφή επαγγελματίες από τον κλάδο της Υγείας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μια σύντομη επίσκεψη στον χώρο του Μουσείου που στέγασε την πρώτη Ιατρική Σχολή της Ελλάδας και ολοκληρώθηκε στον όμορφο προαύλιο χώρο.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο