Σοκ προκαλεί καταγγελία των εργαζομένων του “Δρομοκαΐτειου”.

Οροθετική νοσηλευόμενη ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλευτή του ψυχιατρικού νοσοκομείου. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, τον δάγκωσε, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Ο εργαζόμενος ανησυχεί για το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τον ιό του AIDS και οι γιατροί τον υποβάλλουν στην προβλεπόμενη προληπτική αγωγή.

Το σωματείο και η Ομοσπονδία εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον νοσηλευτή, κάνοντας λόγο για υποστελέχωση και εντατικοποίηση της εργασίας.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως η τεράστια αύξηση στη ζήτηση υπηρεσιών Υγείας έχει οδηγήσει το ελάχιστο προσωπικό που συνεχίζει να υπηρετεί στο νοσοκομείο στα όρια της ψυχικής και σωματικής εξάντλησης.

Πέραν του καθημερινού εξαντλητικού εργασιακού Γολγοθά – αναφέρει – καλείται να αντιμετωπίσει και τη βία, λεκτική και σωματική, από τους νοσηλευόμενους.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ένα εκρηκτικό μείγμα νοσηλευομένων, που αποτελείται από έντονα διεγερτικούς, παραβατικούς ασθενείς, χρήστες τοξικών ουσιών, προβαίνουν - λόγω της ψυχικής τους κατάστασης – καθημερινά σε πράξεις βίας έναντι των εργαζομένων.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να θωρακίσει το “Δρομοκαΐτειο” με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση, με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να υπάρχει δυνατότητα για παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Λύσεις

Αντί να προγραμματίζει κλείσιμο - συρρίκνωση του νοσοκομείου, καλείται να δώσει λύσεις στα προβλήματα που χρονίζουν.

Η ΠΟΕΔΗΝ επαναφέρει το αίτημα για επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και να επιστρέψει στους εργαζόμενους αυτά που έχασαν μισθολογικά τα τελευταία χρόνια.

Την Τρίτη, πραγματοποιείται συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από τη Βουλή, με αιτήματα: ασφάλεια στην εργασία για τους εργαζόμενους, ποιοτική νοσηλεία στους νοσηλευόμανους, δωρεάν και δημόσια παροχή υπηρεσιών Υγείας για όλους στους πολίτες.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια